Vi har två saker som enkelt kan fastställas. Varken Lisa Ajaxs låt Torn eller Arvingarnas smörja kommer gå till historien som några mästerverk. Ajaxs låt blev ju till att börja med ratad av Loreen vilket är ett tecken på att den är usel. MEN! Ajax har en stor, väldigt stor, följarbas i Sverige och det är klart att hon kommer vinna den yngre publiken. Lika självklart att Ajax tar hem de yngre, lika säkert är det att Arvingarna tar hem telefonrösterna och de äldre. Så, visst, jämnt skägg så långt.

Problemet för Arvingarna kommer in när den internationella juryn ska dela ut sina poäng. Finns det någon anledning för något land att ge dem några poäng? Först och främst är det ju ingen som förstår vad de sjunger och låten är inte tillräckligt medrycklig för att den ska fånga intresse heller.

SVT gjorde en miniundersökning bland internationella lyssnare, endast 50 stycken vilket inte bekräftar särskilt mycket, men Arvingarna fick bara en av 50 röster vilket åtminstone är en fingervisning om hur låten står sig internationell.

Det kan mycket väl vara så att Arvingarna ligger före Lisa Ajax när svenska folket sagt ditt, men efter att Portugal, Österrike, Australien, Cypern, Frankrike, Finland, England och Israel fått rösta skulle jag bli djupt förvånad om inte Ajax står som vinnare.

bet365 har en head 2 head mellan Lisa Ajax och Arvingarna med oddsen 1,80 på Ajax och där åker mina polletter in.

This is the stats tab
This is the post tip