Vi kan slå fast ett par saker inför sista deltävlingen i Melodifestivalen. Det första är att årets utbud är rekorddåligt, alltså totalt jävla sämst. Tänk er att Benjamin Ingrossa nu är ca 2,00 att vinna hela tävlingen... det säger en del om startuppställningen.
Väldigt många ploj-bidrag har fått bra, Edward Blom som sjunger sämre än en gormande katt var bara ett par hundra röster från andra chansen...det säger också en del om startuppställningen.

Uppsättningen av artister i Örnsköldsvik är inget undantag, de är totalt urusla och man har gjort Rolandz till andrahandsfavoriter. Lite magstarkt kan jag tycka, men visst, Robert Gustavsson är folkkär och han hamnar garanterat topp 4, alltså utan konstigheter.

Men det är rätt tätt där om andraplatsen. Mariette är mer eller mindre klar etta. 1,25 i odds är bra där. Hon är bästa artisten, har bästa låten och vann publikomröstningen ganska klart igår. Vore en dunderknall om hon inte går vidare.
Rolandz kom trea i genrepet. Ett par procentenheter efter skrällen Elias Abbas som nu seglat upp som tredje handfavorit. Men man ska ha i åtanke att den tidigare andrahandsfavoriten, Felix Sandman, hade en extremt dålig dag på genrepet, så där finns enormt mycket förbättringspotential.

Striden om andraplatsen är lite för tight för att man inte ska snegla åt Rolandz till andra chansen till oddset 2,25 hos LeoVegas . Det finns tre kandidater som utmanar om den sista direktplatsen och med tanke på att Gustavsson ”bara” kom trea i genrepet och att det redan röstats in en massa ploj-bidrag till finalen så kan jag tänka mig att svenska folket nöjer sig med att skicka Rolandz till andra chansen.

This is the stats tab
This is the post tip