Vi har ju alltså en gala i natt med ett på förhand ointressant main event. Co main har dock alla förutsättningar för att bli något extra. Santiago Ponzinibbio ska möta Michel Pereira och det är två fighters som normalt bjuder på bra underhållning.

Jag skrev redan tidigare i veckan att Pereira sannolikt har en fördel i detta möte men tycker att vinnaroddsen är nog så låga för att vara intressanta. Därför spelas Pereira som vinnare innan koklockan klämtar i tredje ronden, vilket ger fina 4x.

Ponzinibbio är en hårding som alltid går ganska tuffa krig. Jag tycker dock att han sett allt långsammare ut och därmed också tagit ganska mycket stryk. I matchen mot Baeza vette katten hur han lyckades komma ut med domslutsvinst då han blev isärplockad. Boxningen är fortfarande bra och han har alltid vapen för att avsluta, men jag ser inte hur han helt plötsligt ska skjuta igång karriären igen efter att ha sett sisådär ut en längre tid.

En annan utveckling har Pereira visat. Det som i början av UFC-karriären mest var uttröttande och självmålsaktiga cirkuskonster börjar nu vara mer kalibrerad och farlig attack. Han ser vanligtvis ut att vara en rejäl bit med vätskan väl tillbaka i kroppen och han har otaliga verktyg för avslut. Fler matcher har förhoppningsvis gett nödvändig erfarenhet så att han inte är helt slut efter första ronden och en ålder på 28 indikerar att bästa åren kommer här framöver.

Det som talar mot spelet är att Pereira inte direkt radat upp avslut hittills i kombination med att Ponzinibbio verkar vara riktigt gubbtjurig och svårsänkt. Utvecklingskurvorna divergerar dock rejält för dessa två och jag försöker ta betalt innan den värsta hypen går igång. Håller nere insatsen då det inte känns som något lås, men dubbeln med andra rekens vinnare Anders ger i nuläget 11x och det ger en rolig tv-peng om inte annat.

This is the stats tab
This is the post tip