Klart Favellasheriffen Charles Oliveira gick på knock föregående helg i en kort men sprakande match. Tycker generellt brassar brukar ha lite lätt naiv strategi många gånger men Challe är ett klart undantag. Gathje har väl förstört ledbenet på precis alla motståndare hittills, men Oliveira klev bara över de flesta bensparkarna, planterade vänsterfoten och vevade. Nu gav just den detaljen inget resultat men hade lika gärna kunnat vara avgörande. Det är lite oroväckande att han fortsätter åka i golvet en eller ett par gånger per match, men det är iofs ingen striker som vågar gå på avslut när han lägger sig på rygg. Nu fick Oliveira ingen titel på grund av en marginell viktmiss och det är bara stålsätta sig inför när Makhachev ställs mitt emot, för den matchen lär bli av. Övrigt från galan var att Chandler skickade Tony till uppföljaren av Interstellar och att Co main event lär användas på motsvarande sätt som Näcken till unga fighters.

Nu har vi ny gala till helgen med ett par spännande matcher som också har fint spelvärde. Jag lutar mot att spela en dubbel med Ryan Spann mot Ion Cutelaba till 2.85 och Jan Blachowicz mot Aleksandar Rakic till 2.64 för en total av 7.52x. Båda på Pinnacle .

Ryan Spann kommer från en odiskutabel förlust mot Anthony Smith och har väl i sanningens namn inte imponerat nämnvärt. Han har dock slagit Cirkunov som i sin tur besegrat Cutelaba. Det är en fighter som har bra striking och som är bra när motståndet passar rent stilmässigt, vilket jag tror är fallet till helgen. Han kommer ha en betydande räckviddsfördel och det torde fälla avgörandet. Cutelaba har i sin tur en aggressiv stil och vill komma nära sina motståndare. I sin iver att så göra öppnas också möjligheter till kontringar. Han har mött lite hårdare motstånd över tid i UFC och det är måhända något som talar till Moldavens fördel, men tror att han kommer bli prickad på avstånd, bli stressad och så springa in i någon kontring från Spann. Hur som helst väldigt spelvärt till nästan 3x.

Vad gäller Blachowicz så är det trots allt en före detta titelhållare, vars senaste förlust mot Teixeira vi kunde profitera på. Han är kraftfull och ändå hyfsat komplett med verktyg för att vinna på olika sätt. Bara som exempel knockade han både Reyes och Anderson men valde canvasen och dominans mot Adesanya, vilket vi också tjänade en fin hacka på. Orosmolnet på en annars blå himmel är den senaste skadan som orsakade att matchen flyttades fram. Polish power är inte direkt purung och en skada som tar bort viss tids träning kan visa sig ha stort inflytande på prestationen. Rakic är också en ganska välrundad fighter som jag dock tycker är färgtorkartråkig. Senast besegrade han Thiago Santos genom att hålla distansen via kroppssparkar i tre ronder. Han har sett solid ut vad gäller nedtagningsförsvar, men egentligen aldrig blivit testad i strikingen eftersom allt sker med riskminimering.

Jag tror att Blachowicz förmåga att sätta ihop kombinationer gör det besvärligt för Rakic att bara ligga på distans och plocka poäng. Polacken är alltid beredd att ta nån smäll för att komma inom räckhåll och väl där ser allt ut att vara förkrossande hårt. Något som Reyes revben antagligen fortfarande lider av. Nyckeln blir att han dels hunnit komma i form och dels kommer tillräckligt nära för att avfyra missilerna till krokar. Hursom är det inte varje dag man hittar en före detta champ med en enda förlust i närtid till 2.64 så det spelas med blixtens hastighet.

This is the stats tab
This is the post tip