Synnerligen lyckad natt föregående helg, såväl för rekarna som för underhållningen UFC. Några fantastiska prestationer som kröntes av deltagarna i co main och main event. Det var väldigt jämna matcher och föga anade jag att Ngannou skulle dominera rond 3-5 med hjälp av brottning, men oddsen blev aldrig något särskilt bättre för avslut och ibland får man tillåta sig ha lite flyt också. Hoppas någon ryggade dubbeln till knappa 6x.

Om ovanstående var en trerätters middag i frack på bal så har vi väl snarare korv och makaroner iförd brynja och flanellskjorta till helgen. Ganska ospektakulärt i jämförelse, men gäller att se värdet även i sånt. Vi har åtminstone svenskintresse då Hermansson går upp mot Strickland. Jag fick dock gnugga mig i ögonen kring ett annat odds som är mycket spelvärt. Det handlar om Jason Witt som vinnare mot Phillip Rowe till 2.35, som vanligt på Pinnacle .

Sannolikt lär vi få se en sån klassisk matchning mellan striker och wrestler, i vilken jag tycker det generellt är självklart att ta ställning för den senare stilen. Jason Witt har väl knappast imponerat nämnvärt hittills i UFC men ändå gått fler matcher än Rowe och är en solid brottare. Han kommer närmast från en fight of the night-seger mot Barbarena och där landade slutställningen på åtta takedowns och knappa fem minuters kontrolltid. Detta mot en kille som i sin tur ändå gått 14.55 i krig med Luque. Kanske och förhoppningsvis har Witt likt många andra som tagit coaching av Krause blivit taktiskt smartare.

Phillip Rowe är längre och har räckviddsfördelen. Han är sannolikt även rejält bättre tekniskt stående. Jag tycker dock att man såg en stor lucka i nedtagningsförsvaret mot DWCS-deltagaren Cosce i deras match där han måste legat under efter första ronden men sen lyckades hitta in med en rak höger. Witt är en nivå upp i brottning och betydligt mer erfaren i markkontrollen och borde kunna låsa matchen rätt smidigt om han bara undviker såna uppenbara misstag.

Rekar är förvisso mer vanskligt när det är fighters som inte hunnit gå så många matcher och utvecklingen kan gå rätt fort för den som är yngre. Oavsett är spelvärdet riktigt fint då jag placerat Witt som marginell favorit men där vi nu ändå får honom till 2.35. Det är taget Snabbare än en fjärde match mellan Figueiredo och Moreno bokades.

Edit: läste fel på datum så denna match går nästa helg. Ska vara fixat nu.

TV: Två spännande spel i FA-cupen!




This is the stats tab
This is the post tip