Ett möte där Västerås brukar trivas rätt bra och allt som oftast drar det längsta strået i jämna kamper. Men idag går jag emot traditionens makt.

Broberg har (trots att byn ligger vid gränstrakten av Antarktis) precis som de flesta lag Sverige haft bekymmer med det milda vädret vilket gett träningarna sämre kvalité och gjort matcherna hemma på Hällåsen svårspelade.
Nu har ju dock Kung Bore även hittat hit och kylan har också medfört en oerhört mycket bättre is, vilket också träningarna visat - om man ska tro norrlänningarna.
Och när isen är bra, ja då gynnar det seriens mest fartfyllda lag, Broberg.

En rejäl plump hemma hittills för Broberg. Vänersborg 4-6. Matchen gick på tv och vi som såg den bevittnade en av de mest onödiga förlusterna i modern tid. Vänersborg kom in i matchen av bedrövliga slumpmål vilket dom sedan red vidare på. Och hastigt och jävligt olustigt hade vi tennissiffror på tavlan efter matchen.
Efter det har både Bollnäs och Bajen besegrats här hemma, och en ny våg av hemmavinster är förhoppningsvis bara i början av rullningen.

Laget kommer till dagens match med bra träningar i ryggen och helt ordinarie när nu vasse Jonas Nygren är frisk = plus!
Alla förutsättningar finns för att göra en riktigt bra match.

Bra matcher gör också Västerås. Men knappast på resande fot.
Det är hemma i hallen man gör sina matcher. Man trivs väl helt enkelt allra bäst när det står 800 förtappade själar bakom enorma betongpelare som försöker följa hemmamatcherna. Fem segrar av fem möjliga i gurklandet. Noll segrar på resande fot. Det säger en del.
För att tillägga; Senaste besöket i Hälsingland genererade i en smaskig 0-9 smäll i arslet. Edsbyn den gången som bjöd Västerås en lektion i hälsingebandy.

Min förhoppning är att Broberg trycker gasen i botten från start men ändå kommer ihåg läxan från Vänersborg hemma, för de finns gott om elaka försvarare som inte behöver bjuda på något onödigt bakåt.

Man vann det här mötet i fjol efter åtta raka nederlag. Samma killar på isen idag, och nu vet de hur man gör ...

This is the stats tab
This is the post tip