En oerhört viktig match mellan två gäng som balanserar på det där berömda slutspelsstrecket där den här matchen mycket väl kan lägga grunden till vilket utav lagen som löser den sista och åttonde platsen.
Och jag har inga som helst problem att ta ställning, för det här vinner Vetlanda.

Man har hemma den här säsongen gjort en hel del väldigt bra matcher och kanske fått med sig alldeles för få poäng, om man ser till hur det har sett ut.
Nyligen pressade man Villa Lidköping men föll pga två insläppta mål på övertid. Ett grymt avslut.
Sedan har man under säsongen SLAKTAT Kungälv, Ljusdal och Kalix hemma. Lag som Bollnäs haft stora bekymmer med, för att jämföra.
Man pressade också Bajen rejält men fick även där se sig förlorat med uddamålet.
Så hemma är Vetlanda, med Johan Löfstedt och PG i spetsen väldigt, väldigt svåra att tas med.
Till dagens match har man även slagit till på ett gratisinträde, och då vet vi sedan gammalt att det vattnar sig i munnen på de snåla smålänningarna som nu lär vallfärda till bandyhallen.
Och det här snacket att det skulle vara svag form på VBK, det köper jag inte alls. Visst, man må ha fyra raka förluster. Men det är idel mot lag ovanför i tabellen man mött, Sandviken, Bajen och Villa, för att nämna tre utav dem. Nu får man ett perfekt läge att studsa tillbaka.

Bollnäs gästar. Och den upplagan säsong 13/14 skrämmer väl inte speciellt många i bandysverige.
Till skillnad mot Vetlanda så har poängen trots allt trillat in hos hälsingegänget på slutet. Men det finns en skillnad till, och det är motståndet. När VBK haft BRA lag att tampas med, ja då har Bollnäs fått drillas mot blåbären. Men ändå bara en vinst på de tre senaste. Oavgjort mot Kalix och Ljusdal är väl aldrig något att skryta över.
Desssutom trassel med polletterna i klubben. SAMTLIGA spelare fick häromdagen beskedet att gå ned i lön, annars var man fri att lämna klubben. Mitt idrottshjärta hoppas innerligt att alla drar sitt strå för att hjälpa klubben, men att påstå att sådant här inte missgynnar på något vis alls, det vore att blunda för mycket.
Och trots att skadeläget börjar att ljusna så fick man senast en tråkig skada på försvararen Eric Lönngren. Ett litet minus man tappar i snubbens goda inställning på isen.

Vetlanda har redan slagit Bollnäs i Bollnäs den här säsongen. 4-2 då. Nu är det dags att städa av de orangeblåa hemma inför en fullsatta läktare.

This is the stats tab
This is the post tip