Jag tycker mig ha hittat en befogad favorit i Grupp J av EM-kvalet. Det är Armenien som välkomnar Italien på Vazgen Sargsian Republikanstadion som är beläget i Jerevan.

Armenien är långt ifrån någon stark fotbollsnation. Förutom Henrikh Mkhitaryan, som numera tillhör AS Roma, och Blåvitt-backen André Calisir håller de flesta spelarna till i den inhemska ligan. En serie som rankas betydligt lägre än Allsvenskan. Armenien har blandat och gett det senaste året och nationen från Kaukasien står på två segrar och två förluster efter fyra omgångar av EM-kvalet.

Omg 1 Bosnien - Armenien 2-1
Omg 2 Armenien - Finland 0-2
Omg 3 Armenien - Lichtenstein 3-0
Omg 4 Grekland - Armenien 2-3

Segern mot Grekland var stark och även oväntad, men det ska sägas att grekerna är rejält på nedgång. I Nations League förra året förlorade bland annat Armenien hemma (!) mot amatörnationen Gibraltar!

Italien har i sin tur växlat upp efter debaclet i VM-kvalet mot Sverige. Sedan Roberto Mancini blev förbundskapten för Gli Azzurri har italienarna gått att känna igen och den nya generationen, med spelare som bland annat Nicolò Barella (Inter), Stefano Sensi (Inter), Andrea Belotti (Torino), Federico Chiesa (Fiorentina) och Federico Bernardeschi (Juventus), ser ruskigt spännande ut. Italien har endast släppt in tre mål sedan september förra året och efter fyra omgångar av EM-kvalet står Mancinis gubbar på full pott.

Omg 1 Italien - Finland 2-0
Omg 2 Italien - Lichtenstein 6-0
Omg 3 Grekland - Italien 0-3
Omg 4 Italien - Bosnien 2-1

13-1 i målskillnad alltså!..

Klasskillanden ska vara enorm mellan dessa två nationer och med tanke på att Italien missade Fotbolls-VM förra sommaren har jag väldigt svårt att se någon halvdan insats från Gli Azzurri. En komfortabel bortaseger känns därmed väldigt trolig i Jerevan.

Italien -1,5 mål till 1,78 hos Unibet är därför taget!

/F0rza

This is the stats tab
This is the post tip