Atletico Madrid förlorade den första omgången av Champions League mot Bayern München i Tyskland med 0 - 4. Detta är den enda förlusten för Atletico Madrid denna säsong, som har visat sig vara ett lag som växer för varje match. Atletico Madrid ligger på en andra plats i den spanska La Liga, med en poäng mindre i tabellen och två matcher mindre spelat än tabellettan Real Sociedad. I Champions League ligger de också bra till men behöver ta en seger här för att säkra avancemanget till slutspelet.

Atletico Madrid är en stekhet kandidat till att vinna La Liga, med ett lysande spel där det har blivit sju segrar och två kryss. Formen är helt fenomenal med sex raka ligasegrar över Celta Vigo, Real Betis, Osasuna, Cadiz, Barcelona och Valencia.

I Champions League fick Atletico Madrid en trög start men har krigat väl och varit svåra att bryta ner. Tabellen ser så här ut:

1. Bayern München - 12 poäng.
2. Atletico Madrid - 5 poäng.
3. Lokomotiv Moskva - 3 poäng.
4. Salzburg - 1 poäng.

Till Atleticos stora fördel är att de regerande mästarna Bayern München väntar i nästa match, som är redan klara för slutspelet. Bayern München har vunnit sina samtliga fyra inledande matcher. I den tyska Bundesliga ligger de också i toppen - men där är de ännu inte lika överlägsna med Leipzig, Leverkusen och Dortmund i hälarna. Bayern München har ett tufft spelschema framöver med 5 matcher på 14 dagar mellan 5:e - 19:e december, så det passar utmärkt att vila en hel del trötta spelare.


Till denna match får Atletico Madrid igen klara sig utan Manu Sanchez, Diego Costa och Sime Vrsaljko, som är skadade medan Hector Herrera är tveksam till start. Luis Suarez och Lucas Torreira sitter fortfarande i karantän. Atletico Madrid har klarat sig bra utan dessa spelare i de senaste matcherna. I Bayern München är Marc Roca avstängd. Bayern München har avbräck på tre nyckelspelare i Joshua Kimmich, Corentin Tolisso och Alphonso Davies, samt att bänkspelarna och ersättarna Chris Richards, Malik Tillman och Nicolas Feldhahn också finns på skadelistan. Rotation är att vänta i Bayern München.
Bland andra lämnas Robert Lewandowski hemma, precis som Manuel Neuer, för att vilas tills lördagens Bundesliga match mot Leipzig.

Därmed är det en stor fördel till Atletico Madrid, som vanligtvis är extremt svåra att besegra i Spanien, oavsett motstånd och form. Atletico Madrid ska dra nytta av att gästerna redan är klara och på det viset ta samtliga poäng och vara klara för slutspelet.

Speltips Atletico Madrid - Bayern München:
1 - odds 1.99 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Mario Hermoso, Jose Gimenez, Stefan Savic, Kieran Trippier, Saul Niguez, Koke, Marcos Llorente, Yannick Carrasco, Angel Correa & Joao Felix.

Bekräftad startelva - Bayern München:
Alexander Nübel, Bouna Sarr, Bright Arrey-Mbi, Niklas Süle, Lucas Hernandez, Javier Martinez, David Alaba, Leroy Sane, Jamal Musiala, Douglas Costa & Eric Choupo-Moting.
---

This is the stats tab
This is the post tip