På Camp Nou tar tabellettan Barcelona emot Eibar, i en match där hemmalaget givetvis är enorma favoriter till seger. Efter att ha vilat spelare i Copa del Rey mot Levante i veckan är Barcelonas stjärnor utvilade och högmotiverade till att fortsätta succétåget mot ligaguldet. Motståndarna Eibar befinner sig på den nedre halvan av tabellen och har spelat fyra oavgjorda matcher i rad nu. Då båda lagen har grymma offensiva krafter räknar jag starkt med att detta blir ytterligare ett målkalas.

Tidigare när Barcelona och Eibar har mötts, i synnerhet på Camp Nou så har det blivit massvis av mål. Det blev sju mål senast och sex mål innan dess på Camp Nou, alltså. Egentligen är det endast ett av de fem senaste möten som har slutat under tre mål. Se här:

La Liga: 17/2, 2018
Eibar 0 - 2 Barcelona

La Liga: 19/9, 2017
Barcelona 6 - 1 Eibar

La Liga: 21/5, 2017
Barcelona 4 - 2 Eibar

La Liga: 22/1, 2017
Eibar 0 - 4 Barcelona

La Liga: 6/3, 2016
Eibar 0 - 4 Barcelona

Barcelona stortrivs mot Eibar, som spelar högt i planen och lämnar ytor bakåt. Valverde valde att vila offensiva krafter som bland andra Leo Messi, Luis Suarez och Ivan Raktic, i cupförlusten borta mot Levante. Desto större anledning till att studsa tillbaka direkt och visa vad laget går för. Det har också Barcelona råd med, då laget inte behöver sparat på krutet. Nästa match, efter mötet mot Eibar, är först om sju dagar, hemma mot Leganes så det är all-in för Barcelona. Vi vet alla hur det brukar sluta.

Eibar är ett oförutsägbart lag, som ena stunden spelar 4 - 4 hemma mot Levante - bara det visar egentligen klassen på försvarsarbetet - för att sedan spela mållöst hemma mot Villarreal. Dock så hade Eibar åtta skot på mål och åtta skott utanför så det var ett under att bollen inte gick i mål. På bortaplan dock släpper Eibar in mål oavsett. Endast mot Valladolid har de klarat att hålla nollan på de senaste tio matcherna och mot Barcelona blir det omöjligt. Framåt är dock Eibar helt okej. I den senaste bortamatchen mot Real Betis skapade de en hel del och det blev också ett mål framåt.

Med tanke på att Barcelona har en världsklass i anfallsspelet, samt att Eibar också är helt okej, så kan vi återigen få se ett möte med massvis av mål. I mitt tycke ska ett sådant möte sluta med minst fyra mål, minst två gånger på tre försök. När marknaden fortfarande ligger en bra bit över den sannolikheten finner jag ett stort värde i oddset 1,72 och lägger ett spel på över 3,5 mål i matchen - hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Gerard Pique, Sergi Roberto, Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Philippe Coutinho, Luis Suarez & Lionel Messi.

Bekräftad startelva Eibar: Asier Riesgo, Ruben Pena, Pedro Bigas, Anaitz Arbilla, Jose Angel, Fabian Orellana, Pape Diop, Joan Jordan, Marc Cucurella, Gonzalo Escalante & Sergi Enrich.
---

This is the stats tab
This is the post tip