Gigantmöte mellan Bayern München och Paris Saint-Germain.

Senaste möten
PSG - Bayern 0-1 (CL, 2019/20)

BUNDESLIGA
1. Bayern Munich 27 20 4 3 79:35 64

Bayern hemma
13 10 3 0 50:18 33

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
RB Leipzig - Bayern M 0-1

LIGUE 1
2. Paris SG 31 20 3 8 67:22 63

PSG borta
15 10 2 3 32:11 32

Formen
O, F, V, V, F

Senaste match
PSG - Lille 0-1

Preliminära elvor (Whoscored)

Bayern (4-2-3-1) Neuer - Pavard, Süle, Alaba, Hernandez - Kimmich, Goretzka - Coman, Müller, Davies - Sané

Saknar: Douglas Cosa, Tolisso, Lewandowski, Gnabry
Osäkra: Nianzou

PSG (4-2-3-1) Navas - Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Herrera, Gueye - Maria, Neymar, Mbappe - Kean

Saknar: Bernat, Paredes (avstängd), Verratti, Florenzi
Osäkra: Kurzawa, Icardi, Pereira

Bayern München kliver in i denna kvartsfinal utan Robert Lewandowski. Med honom på planen hade jag satt dem som tydlig favorit. Utan honom... nja, då blir det inte lika självklart för mig. Bayerns form har varit minst sagt stark under en tid. Det som började med 4-1-kross borta mot Lazio är nu sju raka segrar med 23 gjorde mål framåt och sex mål bakåt. Senaste hemmamatchen mosades Stuttgart med 4-0 och sedan åkte man och slog RB Leipzig med 1-0 på bortaplan, utan Lewandowski. En match som gav Bayern ett guldryck i Bundesliga som de nu leder sju pinnar före just Leipzig. Allt som vanligt i Bundesliga med andra ord.

I Ligue 1 är det desto mer spännande. Detta efter att PSG torskat nu senast mot Lille och därmed ligger tre pinnar efter Lille. Såväl Monaco som Lyon är bara en och två pinnar efter PSG så med sju omgångar kvar att spela är det ett öppet race i Frankrike. PSG kommer till spel utan Bernat, Paredes (avstängd), Verratti, Florenzi och har trion Kurzawa, Icardi, Pereira på osäkerhetskontot. Där finns några namn som PSG gärna hade velat ha med här. Trösten är att PSG ändå kan ställa en grym offensiv på benen med Maria, Neymar, Mbappe och Kean framåt. En kvartett som kan näta mot alla lag.

Mitt spel den är aftonen blir en specialare med lägre insats. Jag tror att lagen kommer att känna på varandra en del nu med bra spelare borta i båda lagen. PSG kommer garanterat att ha respekt för Bayern, som inte torskat en enda ligamatch i München, och fokusera på att spela tajt försvarsspel.

SPELTIPS
Jag spelar inget mål före 25:00 minuten till 1.83 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip