Ett viktigt möte på den nedre halvan av tabellen äger rum på Ipurua Municipal Stadium då Eibar tar emot Espanyol. Det första mötet slutade 1 - 0 till Espanyol och var ganska så chansfattigt. Marknaden förutspår att även denna match blir det och detta är jag enig om. Dock är oddsen fortfarande för höga på utfallet att vi får se max två mål i denna tuffa match.

Eibar har haft stora problem med målskyttet på sistone och kommer till denna match utan att ha gjort något mål i de senaste två matcherna. I den sista matchen spelade Eibar på bortaplan mot Barcelona och då är det givetvis svårt att göra mål ändå. Dock borde de ha lyckats med bedriften i matchen innan mot Villarreal hemma, eftersom Villarreal släpper in mål mot allt och alla. Det positiva med Eibar är att de inte heller släpper in så många mål bakåt. Det blev "bara" tre insläppta mål mot Barcelona.

Men mot Villarreal kunden Eibar hålla nollan. Det är inte många lag som har gjort det denna säsong. Nu kommer dessutom Espanyol på besök, som inte direkt spottar in mål framåt. Även om det blev två gjorda mål framåt senast mot Real Sociedad (varav ett självmål av Diego Llorente) så har Espanyol svårigheter att skapa själva sina målchanser. Laget förlitar sig för mycket på Borja Iglesias, som dessvärre har tappat formen på sistone - precis som de övriga anfallarna i laget, faktiskt.

Espanyol är i vanlig ordning starka defensivt. I början av säsongen hade Espanyol det starkaste försvaret, ihop med Barcelona och Atletico Madrid, men där har de tappat en del fokus. Mot just Real Sociedad var det svårt att inte släppa in tre mål, med tanke på hur skickliga offensivt Real Sociedad är i nuläget, sedan tränarbytet. Dock släppte Espanyol inget mål dessförinnan mot Leganes och Atletico Madrid behövde en straff för att överhuvudtaget kunna göra mål på Espanyol hemma.

Så med två uddlösa lag framåt, som ändå är skickliga på att försvara sig, ser jag inte att chanserna är stora till att vi får se något målkalas. Detta är en match där oddset på under 2,5 mål i matchen borde ligga runt 1,50 i snitt. Dock erbjuder marknaden en bra bit över. Därmed finner jag ett värde i oddset 1,73 på att matchen slutar under 2,5 mål och lägger ett spel på utfallet. Själva oddset hittas hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson .

---
Bekräftad startelva Eibar: Asier Riesgo, Ruben Pena, Anaitz Arbilla, Pedro Bigas, Jose Angel, Pablo De Blasis, Pape Diop, Joan Jordan, Marc Cucurella, Kike & Sergi Enrich.

Bekräftad startelva Espanyol: Diego Lopez, Didac Vila, Lluis Lopez, Naldo, Javi Lopez, Esteban Granero, Victor Sanchez, Marc Roca, Oscar Melendo, Leo Baptistao & Javi Puado.
---

This is the stats tab
This is the post tip