Kamratderby på Gamla Ullevi. Jag tror att Peking får med sig poäng.

Senaste möte
IFK Norrköping - IFK Göteborg 0-1

Allsvenskan
6. IFK Göteborg 16 8 5 3 24:14 29
7. IFK Norrköping 17 7 6 4 26:19 27

Blåvitt hemma
8 5 2 1 12:3 17

Formen
V, O, V, O, F

Senaste match
IFK Göteborg - AFC 1-0

Peking borta
9 3 4 2 13:11 13

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Norrköping - Liepaja 2-0

IFK Göteborg fortsätter att hänga kvar högt i den allsvenska tabellen. Men utan värvningar så tror jag att man kommer att dala nedåt. Nu har det inte hänt så mycket trots att Nygren, Starfelt lämnat och "Paka" gått sönder. Men då har Blåvitt också haft ett rätt så enkelt schema med ÖFK (0-0), GIF Sundsvall (2-1), Falkenberg (1-1) och AFC (1-0). Nu väntar andra bullar, ett IFK Norrköping som hittat formen med tre raka segrar om man räknar in Europa League mot St Patrick och Liepaja.

Däremellan 3-0 mot Östersund. Det som talar emot Norrköping är att matchen spelas på gräs och att Jordan Larsson verkar ställas över på grund av en förväntad försäljning till Ryssland. Men Peking har offensiv ändå. Totte Nyman, Skrabb, Thern, Thorarinsson, Holmberg med flera. Det är lite av en måstematch om östgötarna vill hänga på i kampen om Europa. Jag tror att man löser poäng då man har den bättre truppen, även om Blåvitt får tillbaka kaptenen Sebastian Ohlsson från skada. Frågan är dock om Poya Asbaghi vågar starta honom.

Blåvitts trupp:
Giannis Anestis, Tom Amos, André Calisir, Kristopher Da Graca, Rasmus Wikström, Victor Wernersson, Sebastian Ohlsson, Nzuzi Toko, Amin Affane, August Erlingmark, Alhassan Yusuf, Sebastian Eriksson, Giorgi Kharaishvili, Robin Söder, Emil Holm, Adil Titi, Sargon Abraham, Noah Alexandersson.

SPELTIPS
Jag spelar X2 i matchen till 1.68 hos 888sport (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip