Köln klappade ihop senast - kommer revanschen mot Uwe Röslers Düsseldorf?

Senaste möten
Fortuna Düsseldorf - Köln 2-0

BUNDESLIGA
11. FC Koln 26 10 3 13 41:47 33
16. Dusseldorf 26 5 8 13 27:50 23

Köln hemma
13 6 2 5 22:18 20

Formen
V, V, V, F, O

Senaste match
Köln - Mainz 2-2

Fortuna borta
13 2 4 7 14:27 10

Formen
V, O, F, O, O

Senaste match
Fortuna - Paderborn 0-0

Det såg ju så bra ut för Köln i omstarten. Ledning med 2-0 mot Robin Quaisons Mainz efter tidig balja från Uth och en finfin start på andra halvlek också. I minut 53 gör Kainz 2-0 och innan Mainz reducering i minut 61 kändes det som att Köln hade full koll på detta, mot ett försvagat Mainz. Men icke. Köln blev nervösa, Mainz höjde sig och bara tio minuter senare stod det 2-2.
Så var det i alla fall och det är klart att Köln kommer revanschsuget den här söndagen. Lagets form har varit väldigt fin efter årsskiftet och man tittar numera uppåt i tabellen istället för nedåt. Inga större skadeproblem och Jakobs kan göra comeback efter att ha friskförklarats från corona.

Fortuna - med förre MFF-tränaren Rösler vid rodret - slåss hårt för sin existens i Bundesliga. Det är tajt där nere och varje poäng räknas. Och lite så har det känts sen Rösler kom in. Laget har kryssat en hel del men vinner sällan. Kommer från 0-0 mot jumbon Paderborn, vilket inte direkt var ett stekhett resultat. Nu är man på negativ kvalplats med fem poäng tillgodo på nästjumbon Werder Bremen och fyra poäng upp till Mainz ovan strecket. Förutsättningarna till matchen kunde varit bättre då viktige försvaren Kaan Ayhan är avstängd. Annars känns Fortuna mest uddlöst, att det är där skon klämmer. Minst gjorda mål i serien på 27 och -23 i målskillnad.

Jag tror Köln tar detta. Laget känns hetare offensivt och har en bättre truppstatus och inte minst grundkvalitet.

Preliminära elvor (Bundesliga.com)

Köln: Horn - Ehizibue, Bornauw, Leistner, Katterbach - Skhiri, Hector (c) - Kainz, Uth, Jakobs - Cordoba
Out: Risse (knee)
Doubtful: -

Fortuna: Kastenmeier - Zanka, Hoffmann, Gießelmann - Zimmermann, Stöger, Morales, Berisha, Suttner - Karaman, Hennings (c)
Out: Ayhan (suspended), Steffen (knee)
Doubtful: Kownacki (knee), Tekpetey (thigh)

SPELTIPS
Jag spelar Köln till 1.79 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip