9 Tabasco C.D. har alltid varit lovande men har verkligen tänt till i år. Han var grym i årsdebuten på Färjestad där han spurtade ned ett namnkunnigt gäng efter en mäktig avslutning. I det slagna fältet fanns bland annat Arnie Express, Fort Knox, Digital Summit, Ubiquarian Face och Kriterietrean Exodus Brick.

Näst senast avslutade han återigen bra som fyra bakom Osterc, Don Fanucci Zet och Gaylord Am i ett kval till Kungapokalen. I det loppet började han först utvändigt ledaren. Blev avlöst efter 500 meter. Fick sedan gå på först i tredjespår utan rygg 650 kvar men kvalade ändå in till finalen.

I finalen fick han inte fritt i tid men avslutade rappt då luckan väl kom. Han såg då verkligen fin ut efter ett struligt lopp där han aldrig riktigt fick chansen. Men han spurtade lika bra som en så bra häst som Admiral As till slut. Aetos Kronos vann loppet före Don Fanucci Zet.

Den här gången är motståndet mycket enklare. Det är dessutom ett ungdomslopp där Tabasco C.D. har den stora fördelen att ha sin ordinarie kusk som känner honom väl. Duktige Joakim Granlund har kört Tabasco C.D. i samtliga tre starter i år och då det är hans pappa som tränar hästen känner han honom väl.

Visst är det inte alltid lätt att stå med bakspår den här helgen då banan är väldigt snabb. Men då Tabasco C.D. har en bra och snabb startrygg i 2 Emmylou bör han hamna hyggligt till. Är han lika bra som på slutet och sätter in attacken 7-800 meter kvar blir han väldigt svår att stå emot. Då han nu ställs mot ett helt annat motstånd än tidigare.

Utrustningsmässigt ska han lättas lite i balansen. Även om han är anmäld med skor fram och barfota bak på samma sätt som senast då han maxades i finalen av Kungapokalen. Han ska dessutom tävla med en amerikansk sulky som han gjorde i årsdebuten då han spurtade fantastiskt.

Favoriten 4 Chapuy är en rätt bra sprinter och klart bäst i ledningen. Men jag tror ändå inte han står emot Tabasco C.D. som är under kraftig utveckling och på väg rakt upp i fyraåringseliten. Det finns även en risk för att det blir lite körning då det handlar om ett ungdomslopp där många vill visa upp sig.

5 Harley D.E. var bra i fem raka segrar innan han gjorde bort sig med galopp senast. Men han är inte van samma tuffa motstånd som min vinnare.

Speltips lopp 5 Solvalla:
Vinnare Tabasco C.D. – odds 3.65 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip