Det vankas en otroligt intressant match i Premier League på torsdagskvällen. Har svårt att se hur det inte ska bli en fysisk match med tanke på allt som står på spel.

Senaste möte
Liverpool - Man City 0-0 (1-3 i kort)

Förra säsongen

Champions League
City - Liverpool 1-2 (2-4 i kort)
Liverpool - City 3-0 (1-4 i kort)

Premier League
Liverpool - City 4-3 (2-3 i kort)
City - Liverpool 4-0 (2-3 i kort)

PREMIER LEAGUE
1. Liverpool 20 17 3 0 48:8 54
2. Tottenham 21 16 0 5 46:21 48
3. Manchester City 20 15 2 3 54:16 47

City hemma
10 9 0 1 35:9 27

Formen
V, F, F, V, V

Senaste match
Southampton - Man City 1-3

Liverpool borta
10 8 2 0 21:5 26

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Liverpool - Arsenal 5-1

Är Liverpool på väg att rycka åt sig ett guldläge redan i januari? Ja, vinner man borta mot City så ser det ju riktigt, riktigt intressant ut. Och nu finns ingen Gerrard som kan halka...
Nej, skämt å sido så ser Liverpool grymma ut. Försvaret är ruskigt bra och omställningsspelet har Klopp utvecklat ytterligare ett snäpp.
Sist man mötte City så blev det 0-0 men plusstatistiken är god på Peps City efter CL i våras och ligan där lagen vann varsin match.
Liverpool kommer från åtta raka segrar inklusive Napoli i CL. Sista fyra matcherna har man bland annat slagit United med 3-1 på Anfield och Arsenal med 5-1 på samma arena. Att åka och vinna mot City borta är en annan sak, men i den här formen går det inte att utesluta att Liverpool lyckas.

För Citys del är det ju en otroligt viktig match att vinna, eller åtminstone inte förlora. Just nu skiljer det sju poäng och en Liverpoolseger här skulle ju göra avståndet väldigt, väldigt stort. Räkna med ett City som kommer göra allt för att inte torska. Jag kommer snegla på kort i matchen här. City kommer få styra mycket av spelet, men de kommer ju samtidigt vara livrädda för Liverpools omställningar där firma Salah, Firmino och Mané helst av allt kommer att stoppas i ett tidigt skede långt utanför straffområdet.

Oavsett vem som dömer tycker jag att linan City över 1,5 kort i matchen är väldigt, väldigt görbar.

Speciellt med tanke på att man gått över den linan i 5/5 av de senaste mötena i PL och CL. Med tanke på matchens betydelse så lär det smälla här och då spelar det mindre roll vad domaren heter. City över 1,5 borde verkligen ha en god chans att gå in.

Prel elvor (Whoscored)

City (4-3-3) Ederson - Walker, Stones, Kompany, Laporte - Silva, Fernandinho, Silva - Sterling, Agüero, Sane

Saknar: Bravo, Mangala, Mendy, Delph (avstängd). Osäkra: De Bruyne, Gündogan

Liverpool (4-3-3) Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Keita - Salah, Firmino, Mané

Saknar: Oxlade Chamberlain, Gomez, Matip, Milner. Osäkra: Moreno, Solanke

SPELTIPS
Jag spelar City över 1,5 kort till 1.53 hos bet365 (5/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip