På McDonald Jones Stadium i Australien inleds den 11:e omgången av A-League då Newcastle Jets tar emot Brisbane Roar. Båda lagen har varit skickliga på att göra mål på sistone, samt även på att släppa in en hel del mål. Detta ger en stor sannolikhet att båda lagen också i detta möte kommer att göra minst ett varsitt mål. Marknaden, som har Newcastle Jets till en favorit till strax under dubbla pengar, håller på och går ner på alternativet att båda lag gör mål - men ännu finns det värde i oddset.

Det är inte många matcher som Newcastle Jets klarar av att hålla nollan under en säsong. Ironiskt nog var det senast mot just Brisbane Roar hemma för cirka en månad sedan. Där och då var det dock ett spännande möte, som slutade 2 - 0 till Newcastle Jets, men där Brisbane Roar borde ha gjort ett eller två mål. Sedan dess har Newcastle Jets släppt in två mål mot Perth Glor, ett mål mot jumbon Mariners och senast blev det två mål mot Adelaide. Försvaret är inget vidare till skillnad från anfallsspelet.

För framåt har det inte varit några problem för Newcastle Jets, även under frånvaron av Roy O'Donovan. Dock gjorde han mål direkt senast mot Adelaide. I övrigt har Newcastle Jets klarat av att göra mål på de sämre lagen i ligan, precis som Brisbane Roar är. Brisbane Roar befinner sig näst sist i tabellen och har fem förluster i rad. Dock har Brisbane Roar gjort mål i sju av de åtta senaste matcherna, där de alltså endast misslyckades borta mot Newcastle Jets. Så det finns revansch att utkräva.

Anmärkningsvärt är att Newcastle Jets målvakt, Glen Moss, byttes ut efter halvtidspausen. Det är ytterst oklart om han startat matchen och ersättaren Lewis Italiano är inte alls av samma kvalité. Det återstår att se vem som vaktar buren härnäst.

Brisbane Roar gjorde en helt okej match borta mot Sydney, där Brisbane Roar inte bara lyckades göra ett mål utan fick till sex skott på mål, åtta skott utanför mål och hade ett bollinnehav på 45 %. Det är ett extremt starkt styrkebesked från Brisbane Roar, alltså, att kunna skapa så pass mycket framåt mot ett topplag. Dessvärre för Brisbane Roars del var Sydneys toppanfallare Adam Le Fondre för svår att handskas med så slutresultatet blev 1 - 2. Det finns mycket positivt att ta med sig till Newcastle Jets matchen där Brisbane Roar definitivt återigen borde lyckas med bedriften att fortsätta göra mål framåt.

Då båda lagen har varit duktiga på att göra mål, men inte alls lika duktiga på att hålla tätt bakåt, ser jag ingen anledning till att trenden ska brytas när lagen nu ställs mot varandra. Här borde det bli mål i minst två av tre möten. När marknaden, som förvisso sjunker på utfallet, fortfarande ligger över 1,70 i odds finner jag ett värde på utfallet och lägger ett spel på att båda lag gör mål till 1,74 i odds. Själva oddset finns hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Newcastle Jets: Lewis Italiano, Johnny Koutroumbis, Nigel Boogaard, Nikolai Topor-Stanley, Daniel Georgievski, Ben Kantarovski, Matthew Ridenton, Jason Hoffman, Ronald Vargas, Dimitri Petratos & Roy O'Donovan.

Bekräftad startelva Brisbane Roar: Jamie Young, Connor O'Toole, Jacob Pepper, Aaron Reardon, Jack Hingert, Eric Bautheac, Alex Lopez, Joe Caletti, Henrique, Matt McKay & Adam Taggart.
---

This is the stats tab
This is the post tip