VM sparkar igång med Qatar mot Ecuador.
Mitt speltips: Under 0,5 mål i första halvlek. Betinia .



Mycket har sagts om mästerskpet i Qatar, men på söndagen drar VM igång! Första matchen kanske inte stinker fotbollsfest dock. Hemmanationen Qatar mot Ecuador. Jag tror det blir tajt och målsnålt och spelar under 0,5 mål i första halvlek. I övrigt hittar vi Nederländerna och Senegal i den här gruppen.

På de sex senaste träningsmatcherna inför VM har Ecuador sett två mål. Fyra 0-0-matcher. VM är såklart något annat, men jag tror knappast förbungskaptenen Alfaro släpper lös alla tyglar i en öppningsmatch i VM. Gick vidare till VM från tuffa Sydamerikanska kvalet, mycket tack vare ett starkt hemmaspel (18/26 poäng hemma). Är ofta så det ser ut för Ecuador - är mer beskedliga borta, där de till exempel nollades i fyra kvalmatcher. Truppen består av en skön mix av Brightonspelare (Sarmiento, Caicedo och Estupinan), veteraner som Enner Valencia (33-åringen som spelar i Turkiet numera och har 35 landslagsmål), spelare från mellanklubbar i Europa (Royal Antwerp, Troyes, Genk och Augsburg) samt en hel del amerikanska lag. Ser starka ut på framför allt mittfältet, medan anfallet kanske är lite tunt.

Rättmätiga favoriter här i öppningsmatchen. Men hemmaplan är hemmaplan, även om det är speciella förhållanden som råder i Qatar. Tror de kommer vara väldigt angelägna om att inte släppa in första målet.

Qatar är såklart svårbedömda. Rankas som ett av de sämsta lagen i VM, men har å andra sidan hemmaplansfördelen - arrangörerna brukar ju kunna gå starkt. Har förberett sig för den här matchen i många år och har kunnat spela ihop en trupp utifrån det här målet. JSka inte underskattas i landslagssammanhang, särskilt eftersom förberedelserna varit så korta. Jag tror knappast det här blir någon slagpåse som förlorar varje match med tre bollar, även om resultaten i träningsmatcherna inte skrämmer. Minns när de spelade i Copa America 2019, nollades i två gruppmatcher av tre (Argentina och Colombia) och löste bara lite drygt över 1.2 i Xg över tre matcher. Verkar bli en rätt så defensiv 5-3-2-formation där de siktar på att skapa chanser via kontringsspel.

Jag tror på en försiktig inledning här. Mycket på spel i en öppningsmatch i VM, kommer vara nervöst på en del håll. För Ecuador är det här en nyckelmatch om de ska koppla grepp om avancemangen. Men viktigt att inte släppa in första målet. Tror Qatar är nöjda så länge de håller sig kvar i matchen. Under 0,5 i första halvlek känns klart bra och det borde gå att sälja av relativt tidigt om det verkar som matchen öppnar sig.

Speltips: Under 0,5 mål första halvlek.

VM-TV: Sandebäck x2 bjuder på en VM-dubbel!




This is the stats tab
This is the post tip