Seattle Seahawks spelar hemma mot Miami Dolphins och det är verkligen toppen mot botten och ändå är Dolphins hyggliga; inte sämst. MEN att möta Seahawks hemma med "12th man" (publiken) kommer vara en alltför diger uppgift för Dolphins.

Jag kommer spela Seahawks -10,5 och det är sällan jag spelar den typen av hög handicap, men på varje utsatt fotbollsposition är Seahawks ett par klasser bättre.

Vi börjar med Seahawks offensiv vs Dolphins försvar:

Seahawks har en enastående QB i Russell Wilson. Snabb, rörlig, stark arm, vågar stå i boxen. De har ett starkt springspel med Rawls och Michael (Lynch pensionär) och deras WRs med Baldwin i spetsen är extremt svåra att tugga i sig. Tittar vi då på Dolphins försvar; vad skall man säga? De addade Suh ifjol, de byggde mkt runt Pouncey och Wake. MEN facit var katastrof. Nu är förstarundans val i draften 2016, Laremy Tunsil med från start, vilket vi får se hur det landar. All statistik placerar Seattles offensiv i snitt som fjärde laget i hela NFL. Dolphins försvar i snitt som nr 27 i ligan. Det räcker helt enkelt inte.

Vi vänder på kuttingen och synar Dolphins offensiv vs Seattles försvar:

Dolphins landade på plats 27 av 32 vad gäller att göra poäng och antal yards framåt. 27! Det är en otroligt svag siffra. I år har Dolphins addat Foster och WR Jarvis Landry år 2 blir intressant, men hallå; where is the rest?! I afton möter man urkraften Michael Bennett och det är ingen lek. Man möter också Legion of Boom som är Seattles smeknamn på deras secondary. De var inte helt överlägsna fjol, utan var "bara" riktigt bra. QB Tannehill behöver ha lyfts sig 2-3 klasser för att skapa stordåd i Miami. I min bok har inte Tannehill de kvaliteterna som krävs.

Seattle Seahawks scoring defense var nr 1 ifjol emedan Dolphins nr 27 även i scoring offense. Boom!

Seattle defense var också ett av ligans tuffaste att möta vid third down conversions emedan Dolphins var nr 30.

Jag kan hålla på i evigheter med statistiken. Kontentan är att Seahawks är ett klasslag i relation till Miami Dolphins och trots att det är -10,5 till oddset 1,90 hos bet365 .cm känns detta spelet väldigt trevligt.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip