Vi är framme till det som alla väntar på. Finalen i fotbolls-VM.

Vägen till finalen

Gruppspel
USA - Thailand 13-0
USA - Chile 3-0
USA - Sverige 2-0

Slutspel
USA - Spanien 2-1
USA - Frankrike 2-1
USA - England 2-1

Senaste elva:
van Veenendaal - van Lunteren, van der Gragt, Bloodworth, van Dongen - Groenen, van de Donk, Spitse - Beerensteyn, Miedema, Martens

Gruppspel
Nederländerna - Nya Zeeland 1-0
Nederländerna - Kamerun 3-1
Nederländerna - Kanada 2-1

Slutspel
Nederländerna - Japan 2-1
Nederländerna - Italien 2-0
Nederländerna - Sverige 1-0 efter förlängning

Senaste elva:
Naeher - O'Hara, Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn - Lavelle, Ertz, Horan - Heath, Morgan, Press

Det har varit jäkligt kul att följa det här mästerskapet som här ska få sitt slut. Jäkligt kul att fotbollen på damsidan gått så pass mycket framåt, för det tycker jag är tydligt, vad gäller både fysik, taktik och teknisk skicklighet.

Att USA skulle gå till finalen var långt ifrån en skräll. Speciellt efter att man latchat hem det mot Chile i den första matchen och sedan gjorde 13-0 på Thailand. I slutspelet har man mött luriga motståndare i Spanien, Frankrike (värdnationen) och senast England. Ett England som var en straffmiss från 2-2. I finalen står Nederländerna på andra sidan. Ett lag som är offensivt skickligt, men defensivt sårbart. Nu höll man nollan mot Sverige men Kamerun, Kanada och Japan har alla fått in mål på "Oranje".

Jag tror helt enkelt att USA är för bra för Nederländernas försvar. USA har en snabbhet, teknik och fysik som är toppklass. Och med tanke på att Nederländerna fick kämpa i 120 minuter för att spöa Sverige - och dessutom fått en vilodag mindre - så är det klar fördel USA.

Det kommer bli jobbigt för Nederländerna som är vana att äga mycket boll och jag tror USA tar hem detta ganska klart till slut.

SPELTIPS
Jag spelar USA asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålssseger, full vinst vid seger två mål eller fler) till 1.85 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip