Efter två veckors uppehåll är äntligen den spanska La Liga tillbaka. Innan vi går in i omgång 18 så ska världsmästarna åka till Estadio De La Ceramica för att spela mot Villarreal - en match som uteblev då Real Madrid åkte iväg för att spela om världmästare pokalen för klubblag, som de vann utan några bekymmer. Tillbaka till ligaspelet, med en toppform och självförtroende på topp så ska Real Madrid slå Villarreal alla dagar i veckan oftare än vad marknaden i nuläget föreslår.

Marknaden är helt fel ute på vinnarsspelet. I mitt tycke ska det inte vara nästan dubbla pengar på Real Madrid, vare sig de spelar hemma eller borta, mot några lag alls utom Barcelona, Atletico Madrid och Sevilla. Mot alla andra lag ska Real Madrid vara MEGA favoriter, då de har spelare som är dubbelt så bra och tio gånger så dyra på varje positionen på planen - i jämförelse med alla andra motståndare. Villarreal, som är trea från slutet av tabellen, är verkligen inget undantag i regeln.

Enligt mig har Villarreal gjort alla fel som ett lag kan göra, både innan säsongen började och under självaste säsongen. De har värvat en massa anfallare, dåliga val dessutom, spelat ett system som inte har passat någon, vilket givetvis resulterade i att tränaren Javier Calleja fick sparken i december 2018. I stället har Villarreal tagit in Luis Garcia Plaza från Baniyas Sports Club (Förenade Arabemiraten), som direkt började prata om att det första han ville förändra var dynamiken. Resultatet?

Jag ska givetvis inte vara för hård mot Luis Garcia Plaza, som endast har fått ett tillfälle att visa framfötterna. Dock var det inget positivt att hämta från den matchen. Hans första chans var senast borta mot jumbon Huesca, en match som slutade 2 - 2. Varför jag är så negativ? Därför att Villarreal har släppt in på tok för många mål bakåt. Det har de dessutom gjort mot allt och alla. Innan Javier Calleja fick sparken släppte de in tre mål hemma mot Celta Vigo i 2 - 3 matchen och senast två mål mot ligans sämsta lag. Hur blir det då när de ställs mot självaste Real Madrid? Det kan bara sluta på ett sätt.

Villarreal kommer till mötet utan högerbacken Mario Gaspar, som drog på sig en utvisning mot Huesca.

Real Madrid gör nästan alltid mål och de gör det mot allt och alla. I synnerhet gör Real Madrid mål mot lag som spelar med ett högt försvarsspel och som redan har stora bekymmer i försvaret. Även om Real Madrid förra säsongen tappade en 2 - 0 ledning till 2 - 2 i det senaste mötet mot Villarreal så ska de klara av att slå dagens Villarreal betydligt oftare än nästan varannan gång. Det ska Real Madrid göra mot alla lag som ligger i botten av La Liga.

Real Madrid kommer till detta möte med tre vinster i rad, i ligan, utan att ha släppt in något mål. Då har det blivit segrar mot Valencia, Huesca och Rayo Vallecano. Därefter spelade Real Madrid VM för klubblag och slog Kashima med 3 - 1 och Al Ain med 4 - 1, så formen är verkligen på topp. Spelare som Luka Modric, som tidigare har känt sig kroniskt trötta, nu utvilade och redo att ta igen gapet till tabell ettan Barcelona så gott det går. Både Sevilla och Atletico Madrid ligger före i tabellen och det tänker inte Real Madrid acceptera. För detta krävs det en seger direkt så mot Villarreal är det bara tre poäng som gäller.

Då Real Madrid är det bättre laget, med bättre spelare och bättre form ska de vara stora favoriter till att slå Villarreal. Jag lägger en rak tvåa på Real Madrid till 1,80 i odds hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Villarreal: Sergio Asenjo, Jaume Costa, Miguel Layun, Alvaro Gonzalez, Victor Ruiz Torre, Pablo Fornals, Javi Fuego, Santiago Caseres, Samuel Chukwueze, Santi Cazorla & Gerard Moreno.

Bekräftad startelva Real Madrid: Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Casemiro, Luka Modric, Lucas Vazquez, Karim Benzema & Gareth Bale.
---

This is the stats tab
This is the post tip