Fredagens enda match i de professionella ligorna i Spanien hämtas från andra division, där Zaragoza tar emot Real Oviedo på La Romareda. Marknaden har Zaragoza, som parkerar på en sjuttonde plats i tabellen, som en liten favorit till seger, till cirka 2,35 i odds, men Real Oviedo, tabellnian, har verkligen hittat formen och framför allt målskyttet. Då även Zaragoza gör mål och i snitt ett mål per match, samt har gjort en massa mål på Real Oviedo tidigare ska det kunna bli mål från båda sidorna.

Zaragoza är ett upp och ner lag denna säsong. Dessvärre tillhör de ett av lagen som släpper in flest mål bakåt. Försvarsspelet är faktiskt under all kritik. Laget har släppt in mål i de fem senaste matcherna. I de två senaste möten har de släppt in två mål per match. Jag tycker att siffrorna inte ljuger utan talar sitt tydliga språk. Till deras försvar så försöker Zaragoza att spela en attraktiv fotboll så att fansen har något att jumbla över. För laget är helt okej framåt och lyckas också göra mål.

Efter en dålig första halvlek samt seg inledning på den andra halvleken, senast mot Rayo Majadahonda borta, så vaknade Zaragoza till liv och gjorde två mål framåt med en kvart kvar av matchen. Fördelen är att mittfältarna är målfarliga så när anfallarna misslyckas finns det alltid fyra andra som kan göra mål, samt givetvis försvararna på de fasta situationerna. Zaragoza har redan mött Real Oviedo i början av säsongen och då blev det storseger med 4 - 0.

Så jag är övertygad om att Zaragoza återigen gör mål på Real Oviedo. De två tidigare möten lagen mellan på La Romareda har slutat 2 - 1, båda gångerna, alltså. Det är en stor chans att vi återigen får se båda lagen göra mål då Real Oviedo har precis tagit sig ur en måltorka och gjort det med besked. I tre raka matcher nu har Real Oviedo vunnit. Se här:

La Liga 2: 20/1, 2019
Extrem UD 0 - 2 Real Oviedo

La Liga 2: 12/1, 2019
Real Oviedo 1 - 0 Tenerife

La Liga 2: 7/1, 2019
Numancia 2 - 3 Real Oviedo

Det är starkt att ha kunnat göra i snitt två mål per match och det finns inget som talar för att den trenden ska upphöra mot ett lag som Zaragoza, som satsar hårt på anfallsspelet och lämnar mycket utrymme bakåt som Real Oviedo kommer utnyttja.

Då båda lagen har lyckats bra med målskyttet ska det inte vara en bit över dubbla pengar på att vi återigen ska få se båda lag göra minst ett varsitt mål i matchen. Därmed finner jag ett värde i oddset 2,10 på att båda lag ska göra mål och lägger ett spel på utfallet. Själva oddset hittas hos FastBet & Bethard .

---
Bekräftad startelva Zaragoza: Cristian Alvarez, Julian Delmas, Diogo Verdasca, Alberto Guitian, Daniel Lasure, Jorge Pombo, Inigo Eguaras, Alberto Zapater, James Igbekeme, Alvaro Vazquez & Giorgi Papunashvili.

Bekräftad startelva Real Oviedo: Nereo Champagne, Christian Fernandez, Oswaldo Alanis, Carlos Hernandez, Javier Hernandez, Ramon Folch, Sergio Tejera, Diego Johannesson, Jose Mossa, Joselu & Edgar Barcenas.
---

This is the stats tab
This is the post tip