Då var det återigen dags för ett av de mest prestigefyllda galopplopp som rids i hela världen. Cheltenham Gold Cup.

Det här är sista tävlingsdagen under Cheltenham Festival. Det första loppet rids kl 14.30, huvudakten Gold Cup startar kl 16.30 och det avslutande loppet rids kl 18.30. bet365 livestreamar alla lopp.

Årets upplaga känns väldigt öppen på förhand. Vilket inte minst oddssättningen är ett bevis på. Då hela sex hästar kan spelast till 10 gånger pengarna eller lägre.

Mitt tips går till fjolårsvinnaren Al Boum Photo. Han har kunnat förberedas precis som kretsen kring honom velat och den här superstjärnan har därför bara gjort en start så här långt i år. Han såg mycket fin ut i den starten på nyårsdagen då Paul Towsend lotsade honom till en säker seger i en grupp 3-löpning på Tramore. Enligt rapporterna tränar han perfekt efteråt och han har kunnat förberedas helt utan avbrott inför den här uppgiften.

Det känns som att Al Boum Photo är minst lika bra i år som ifjol och då motståndet inte är nämnvärt tuffare är segerchansen mycket god. Han trivs dessutom utmärkt under Cheltenham-meetinget och klarar de flesta underlag. Han har visat att han tävlar bra på ”soft” så det spelar ingen roll om det blir regn eller uppehåll. En mycket god segerchans.

Värsta motståndarna enligt oddsen är Santini och Delta Work. Santini är en väldigt snabb häst men jag tror inte att han har tillräcklig styrka för att räcka hela vägen. Delta Work som tränas av stjärntränaren Gordon Elliot tror jag är värst emot mitt tips. Han är kraftigt på gång och vann en grupp 1-löpning i julas. Frågan är dock om han är redo att besegra Al Boum Photo i det här skedet. Jag tror inte det.

För er som jagar högre odds och vinnare/plats-spel kan Chris’s Dream vara ett intressant alternativ till 26 gånger pengarna hos bet365 . Även om han inte har samma meriter som några av sina motståndare har han färsk form. Han var mycket fin vid seger i en grupp 2-löpning på Gowran Park så sent som i februari. Och form slår som bekant klass. I alla fall ibland…

Speltips Cheltenham Gold Cup 2020:
Vinnare Al Boum Photo – odds 4.33 bet365

This is the stats tab
This is the post tip