Handbollsligan

Amo-Önnered kl.15:00
Intressant möte med nykomlingen Amo mot Önnered.

Amo är nog en nykomling som kan hålla sig undan nedflyttning, läser att en del experter till och med tror det kan bli slutspel men så bra tror jag inte det blir. Amo har ett par fina nyförvärv i bla mittnian Sevaljevic, mittsex Östling & högersex Lindberg, det är stabila spelare men ingen riktig toppklass. I premiären slog man Karlskrona men det var en svag match från båda lagen och jag tror Karlskrona snott den segern om inte förstamålvakten skadat sig när matchen stod och vägde. Jensen var bra, hittade både egna lägen och linjespelarna men i övrigt syntes det att man inte kommer räcka till mot de bästa lagen.

Önnered är ett lag jag tror gör en kanonsäsong i år. Tror man tar sig till slutspel enkelt och kan nog hota topp-4 om toppspelarna är skadefria. Flera vassa nyförvärv i Zetterman, Blickhammar & Ehn. Samtliga tre är spelare av hög klass i ligan & de visade alla tre i premiären att de kommit in i det bra. Ehn från Kristianstad är riktigt hög klass på vänstersidan. Utöver det har man kvar klass i form av bla Liaba. Brännberger är tillbaks från avstängning och undviker han bara det röda kortet får Amo det jobbigt mot honom.

Önnered både bättre spets & bredd?

I premiären slog Önnered Skövde med 7 bollar, man spred ut målskyttet på hela 12 spelare vilket är riktigt imponerande. Lite vassare spets och betydligt bättre bredd än Amo gör att Önnered bör vara större favoriter trots bortaplan.

Önnered @ 1.81(4/5U)


Trevlig lördag!
This is the stats tab
This is the post tip