Bundesliga

Balingen-Kiel kl.15:00
Premiär för nykomlingen Balingen mot en av giganterna i Kiel.

Nykomlingen Balingen kommer såklart få kämpa för att hålla sig kvar. På pappret ser det väldigt tufft ut, jag har iaf svårt att se dom plocka tillräckligt med poäng för att hålla sig kvar.

Kiel har fått ett riktigt bra genrep i och med Super-cupfinalen mot Rhein Neckar Löwen i veckan som avgjordes på straffar. Där syntes det att vi kommer få se ett betydligt Snabbare spel i år. Sagosen har lämnat och det tror jag kommer gynna Kiels anfallsspel, Sagosen drog ofta ner på tempot och var inte alls lika dominant efter sin skada som innan. Skipagötu har kommit in men framförallt är Bilyk tillbaks på riktigt efter en hel del skadeproblem. Bilyk håller riktigt hög klass och det kommer vi få se i år, bakom honom finns Skipagötu från Sävehof som är en av de största talangerna i världen. På vänsternio finns svenskarna Johansson & Wallinius och de två blir bara bättre & bättre.

Kiel kommer såklart vara med i yttersta toppen som vanligt och med generationsväxlingen på niometer kommer man spela en Snabbare handboll & göra fler mål än tidigare år. Det bör ge att man löser de flesta linor mot de sämre lagen.

Tydlig klasskillnad mellan toppen & botten

Som jag brukar nämna har man inte råd att tappa poäng mot de sämre lagen så fokuset kommer vara där. Klasskillnaden är stor och som vi såg häromdagen när Magdeburg vann med 16 mål tror jag det blir tvåsiffrigt även här.

Kiel -6.5 mål @ 1.88(4/5U)


Trevlig söndag!
This is the stats tab
This is the post tip