Handbolls-EM Semifinaler
Det blev tillslut exakt de förväntade semifinalerna som var favorit på förhand.

Frankrike-Sverige kl.17:45
Stora, starka Frankrike mot förhoppningsvis lite smartare Sverige här.

Båda lagen har varit lite upp & ner men samtidigt bara gjort det som krävts i många matcher och hade semifinalen klar redan innan sista matchen vilket är skönt.

Jag tror verkligen att Sveriges match mot Norge påverkar oddsen här. Sverige hade aldrig haft det här oddset utan den förlusten & det är lite märkligt värderat för jag tror inte den insatsen påverkar Sveriges insats ikväll överhuvudtaget. Frankrike ska vara favoriter och det krävs en topprestation av Sverige men oddsen ska sitta jämnare.

Ställer man lagen mot varandra är det världsspelare rakt över, båda lagen har också en bredd där man kan förändra matchbilder om någon har en dålig dag. Båda lagen har sina svagheter i vänsternio, tycker inte Prandi eller Karabatic(längre) håller den högsta nivån så där avgörs mycket.

Men mycket avgörs också på målvaktssidan och det är därför oddsen bör sitta jämnare. Frankrike har släppt 30+ mål många gånger och släppte faktiskt in flest mål i hela gruppen i mellanrundan. Som exempel slog man Kroatien trots att målvakterna knappt gjorde en räddning, där finns Sveriges chans. Finns inget jobbigare som försvarare att veta att så fort man släpper till ett hyfsat läge så blir det mest troligt mål, så tror jag Frankrikes försvar känner i stora delar. Palicka har inte hittat den där perfekta matchen men han har en riktigt bra säsong bakom sig och han har en höjd i sig som Frankrikes målvakter saknar.

Som sagt, små marginaler i den här typen av match och då måste Sveriges odds testas.

Lagergren har gett klartecken. Gotte bygger upp mycket för honom och han får sina lägen.

Sverige @ 3.03(3/5U)
Lagergren ö2.5 mål @ 2.08(3/5U)


Tyskland-Danmark kl.20:30
Tyskland till semifinal på 5 poäng i mellanrundan, nu behövde man inte sista matchen men det är fortfarande den lägsta poäng som ett lag haft till semifinal med den här typen av gruppspel. Jag tycker det säger lite om den gruppen, det var många dåliga matcher där Tyskland bara var mindre dåliga än Island, Ungern, Österrike och Kroatien.

Nu är det ett helt annat motstånd. Världens bästa lag väntar på andra sidan och när Tyskland behövt att matcha Knorr, Koster och ett par till väldigt hårt kunde tex Gidsel & Pytlick sitta på läktaren i sista matchen.

Knorr är väldigt ensam i Tyskland och dessutom har han inte sett lika vass ut som i inledningen av turneringen. Runt honom är Tyskland hyfsat mediokra, man är iaf inte i närheten av Danmarks niometersuppställning.

Danmark med Gidsel & Pytlick kommer tack vare sitt fina tålamod till bra lägen i princip hela tiden och jag ser inte Tysklands försvar ha några nycklar att stoppa det. Tysklands chans är att Wolf gör sitt livs match men den risken finns alltid i handboll.

Danmark -3.5 mål @ 1.80(4/5U)
Pytlick ö5.5 mål @ 2.00(3/5U)


Trevlig fredag!

This is the stats tab
This is the post tip