Handbolls-EM Dag 7
Riktigt bra dag igår igen så fortsatt fint mästerskap.

Idag avslutas första gruppspelet. Huvudmatchen är såklart Frankrike mot Tyskland där jag tar ställning för hemmanationen.

Frankrike-Tyskland kl.20:30
En kanonmatch som i min värld är helt öppen och där oddsen bör sitta helt jämnt. Den fördelen Frankrike har i bla Dika Mem har Tyskland i sin hemmapublik och i Wolf i målet.

Frankrike hade en tuff match mot Schweiz där man blev ganska synade. Försvarsspelet är bra men målvaktsspelet är inte på högsta nivå, självklart kan Frankrikes målvakter hitta en bra dag men generellt är Wolf bättre i 9 matcher av 10.

Framåt tycker jag också Frankrike ser tröga ut. Mem håller såklart högsta klass och de har spelare av individuell klass men det saknas en riktigt bra spelfördelare vilket gör att tempot blir lidande. Att stanna på 26 mål mot Schweiz är svagt.

Tyskland ser riktigt fina ut. Vann U21 förra året och det börjar redan synas i det här laget där ett generationsskifte börjat ske och det bara till det positiva. Tyskland har haft lekstuga i de inledande matcherna och Knorr spelar på sin allra bästa nivå och då är han otroligt vass, precis den typ av spelare som Frankrike saknar. Det gör att tempot och omställningsspelet blir väldigt mycket bättre än Frankrikes och om bara Wolf gör en normal match ska det kunna bli en faktor.

Som sagt inte alls solklart att Tyskland vinner men styrkeförhållandena tycker jag är helt lika. Båda lagen har styrkor och jag tycker matchen är på förhand jämn. Wolf, Knorr & hemmapubliken har goda chanser att lösa detta.

Tyskland @ 2.55(4/5U)


Övriga matcher

Kroatien-Rumänien kl.18:00
Kort motivering i att matchen inte betyder nånting för Kroatien. Rumänien redan ute så de här poängen kommer ändå inte tas med. Här blir det Kroatien på halvfart och det kan Rumänien dra fördel av.

Rumänien +6.5 mål @ 2.05(3/5U)
Rumänien +2.5 mål @ 4.20(1/5U)


Nordmakedonien-Schweiz kl.18:00
Schweiz tog en poäng mot Frankrike men det hjälper mest troligt inte eftersom målskillnaden är bedrövlig efter den stora förlusten mot Tyskland. Men nog kommer de testa inledningsvis att bara köra i hopp om att Nordmakedonien inte bryr sig. Får Schweiz en tidig ledning med några mål kan det rinna iväg ordentligt.

Schweiz -5.5 mål @ 2.14(3/5U)


Spanien-Österrike kl.20:30
Spanien växlade upp ordentligt efter förlusten mot Kroatien. I den här typen av avgörande match kommer man visa att man är ett klart bättre lag.

Spanien -6.5 mål @ 2.06(3/5U)


Återkommer med målskyttar på planket.

Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip