Handbollsligan

GUIF-Hallby
Handbollsligan har kommit igång igen efter VM där GUIF slagit Skövde borta medan Hallby förlorade hemma mot Aranäs i återstarten.

Det är en jämn serie där det bara skiljer 7 poäng mellan femteplacerade Hallby och Lugi på sistaplats i tabellen. Mellan de här lagen skiljer det 3 poäng där GUIF jagar slutspel.

GUIF är starka hemma med 6-0-3 samtidigt som Hallby gjort bra resultat borta med 5-0-4.

Ser man på återstarten såg GUIF betydligt starkare ut i segern mot Skövde. Man spelar en väldigt smart & snabb handboll där Persson på högernio är av riktigt hög kvalitet. På hemmaplan är man trygga och gör mycket mål. På 9 hemmamatcher har man gjort 30 mål eller mer i 7 av de matcherna, i övriga matcher stannade man på 29 mot Sävehof & Hammarby. Hallbys försvar är inte av den kvalitén att jag tycker linan ska ligga under 30 mål med den statistiken.

Hallby lite mer upp och ner när man ena matchen håller Hammarby på låga 24 mål för att sedan släppa 36 mål mot Önnered. Jag är ändå inne på att GUIFs anfallsspel blir för jobbigt att stå emot.

Utöver överspelet håller jag GUIF som det bättre laget. Tycker Hallby fått med sig poäng under hösten man inte riktigt förtjänade och man överskattas en aning.

GUIF ö29.5 mål @ 1.85(4/5U)
GUIF -1.5 mål @ 1.80(3/5U)


Trevlig lördag!
This is the stats tab
This is the post tip