Fem raka rekar in från handbollen och vi går för sjätte raka.

Handbollsligan

Hallby-Amo kl.19:00
Intressant möte väntar mellan två lag som inlett säsongen över förväntan. Hallby med två segrar på tre matcher medan Amo har inlett med tre raka segrar.

Hallby håller jag som ett av de sämre lagen i serien, jag är relativt övertygad om att man inte är topp-8 när säsongen summeras. Hallby är försvagade på kanterna där man tappat Dahlgren & Wedberg även om Hugoson är en bra ersättare på högerkanten. Niometersuppställningen är en av de svagare i ligan och det är där jag tror Amo vinner matchen.

Hallby har dock slagit Kristianstad och GUIF i de första matcherna men de sminkades lite av att motståndet gjorde riktigt dåliga prestationer, GUIFs första halvlek mot Hallby kan vara den sämsta jag sett. Senast mot Karlskrona var man helt utspelade och låg som mest under med 11 bollar i andra halvlek och det mot ett mediokert Karlskrona. Så två bra prestationer och sen en riktigt bedrövlig mot Karlskrona ska värderas, nog ligger nivån på Hallby någonstans där mitt emellan. Nog är man inte riktigt så bra som siffrorna mot Kristianstad visade och man är inte riktigt så dåliga som siffrorna mot Karlskrona visade, däremot visar det att Hallby inte har stabiliteten främst på niometersspelet och det kommer visa sig under säsongen.

Amo har gjort stabila insatser, lite skakig premiär där man ändå vann klart tillslut borta mot Karlskrona men sedan två riktigt stabila segrar på hemmaplan mot Önnered och Aranäs där man varit överlägsna genom hela matcherna. Nyförvärven som kommit in levererar direkt och Stockenberg på bänken använder sina spelare på helt rätt sätt, han är väldigt tydlig i hur han vill spela vilket gör att nyförvärven anpassat sig enkelt. Amo har ett spel på niometer som är väldigt effektivt, smarta spelare i Hoegh, Jensen, Sevaljevic mfl som gör att man hela tiden väljer rätt lägen och sen kryddar man det med bra linjespelare och målmaskinen Lindberg på högerkanten.

Amo fortsätter vinna?

Amo har visat att man är på riktigt, bra i alla delar av spelet och Stockenberg får ofta ut det bästa av sitt material. Trots bortaplan nu fortsätter man segerraden och tar fjärde raka.

Amo @ 2.10(4/5U)


Trevlig start på veckan!
This is the stats tab
This is the post tip