Handbollsligan

Hammarby-Malmö kl.19:00
Premiär för de här två lagen i Eriksdalshallen ikväll. De går in i säsongen med kurvor som pekar åt olika håll.

Hammarby har sett riktigt vassa ut och har utan problem tagit sig till kvartsfinal genom att slå Karlskrona med totalt 6 bollar. Malmö förlorade stort i två möten med Sävehof(totalt 21 bollar) men det såg trögt ut även i gruppspelet med förluster mot Aranäs & Anderstorp.

Tycker också den allmänna känslan om lagen är likadan som resultaten i cupen.

Hammarby visade förra säsongen att man närmat sig toppen & man kommer vara ännu närmre i år. Davidsson har gått till Bundesliga och målvakten Al-Khafadji har lämnat för Rumänien men nyförvärven är inte dåliga, in har man hämtat Olsson & Pujol på niometer och i mål Mäkelä från Redbergslid. På målvaktssidan blir man bättre & Henrik Olsson(Staffans son) är riktigt bra och jag tror hans handboll kommer passa väldigt bra i Hammarby. Henrik Olsson är en riktigt smart mittnia och väljer ofta rätt spelval i anfallet, det bör passa coach Fahlgren väldigt bra. Sen finns Pujol som kanske behöver lite tid innan han visar sin bästa handboll. Så sammantaget relativt liten omsättning, laget bör ha blivit ännu bättre och jag tror Hammarby är topp-4 i år igen.

Malmö har jag utanför slutspelet. Malmö var riktigt dåliga förra hösten, höjde sig en aning men lyckades aldrig nå slutspelet. I år har man haft stor omsättning på spelare och det bör ta ett tag innan det sätter sig. Förra året tog Persson & Blickhammar ett enormt ansvar och nu har man tappat Blickhammar(vänsternio) till Önnered. Utöver det har man släppt målvakt Krantz & högersex Hugoson till Hallby. Det är tre tunga tapp från en redan dålig trupp. På pappret har man ersatt okej med Zetterlund i mål, Schnell/Palmqvist på högersex och Grotta/Blomqvist på vänsternio/mittnio. Målvaktssidan håller nog ungefär samma nivå, högersex är försvagad medan man sätter stora förhoppningar till att Grotta & Blomqvist ska bära det här laget tillsammans med Persson. Grotta skyttekung från norska ligan & Blomqvist skyttekung i Allsvenskan med Rimbo är på pappret vassa spelare men att byta två tredjedelar på niometer brukar ta sin tid att spela ihop. Bakom dessa är bänken lika tunn som förra året.

Hammarby med kontinuitet och hemmaplan vinner enkelt?

Ett Hammarby som i princip bara bytt Davidsson mot Olsson i startuppställningen på hemmaplan i ett utsålt Eriksdalshallen tror jag bara kör över ett Malmö som är långt ifrån samspelta.

Hammarby -4.5 mål @ 1.76(4/5U)


Trevlig onsdag!
This is the stats tab
This is the post tip