Handbollsligan

Hammarby-Ystads IF
Match ikväll mellan två lag som vi förväntas se i toppen i år. Jag tycker dock Hammarby ser betydligt mer färdiga ut & bör vinna på hemmaplan.

Hammarby har inlett med två enkla segrar, på pappret har det slutat med fyra resp tre måls segermarginal. Men det har varit promenader i parken, i båda matcherna har man haft stora ledningar i mitten på andra halvlek vilket gjort att man kunnat vila de bästa spelarna & tillåtit motståndet att snygga till siffrorna.

Hammarby har som nämnts tidigare tappat Davidsson till Rhein Neckar Löwen men ersatt med Henrik Olsson & Pujol på niometer. Båda två är riktigt smarta spelare & passar som handen i handsken i Fahlgrens sätt att spela handboll, tillsammans med Ahlstrand & Aspenbäck på yterniorna kommer de till bra lägen mest hela tiden. Lägg till en vass sexmetersuppställning med Lindeberg, Morsten & Wigmark och förstauppställningen håller hög klass. Bakåt har man bra försvarsspelare att byta in i tex Gugolz & Wik-Rydberg, bakom dessa nyförvärvet Mäkelä som jag tycker är bättre än målvakterna som stod förra året.

Ystad ser till skillnad mot Hammarby sämre ut i inledningen på säsongen. Förlorade senast mot Malmö och det såg ut att fattas en del tills allt klaffar. Ingen Kim Andersson & på vänsternio saknas Jonathan Svensson ordentligt, han var väldigt viktig förra året & nu får man inte alls till samma spel. Bakåt har man bytt målvakt och även om Lindén är duktig så höll Kraft en jämnare nivå förra året. Ystad har såklart fortfarande ett bra lag men man är aningen sämre på pappret i år och jag ser inte Ystad utmana om en final i år som man lyckades med förra året.

Hammarby tar tredje raka segern?

Hammarby har bara fortsatt på förra säsongens positiva inslagna väg, nyförvärven har kommit in bra i Fahlgrens spelidé och på hemmaplan har man riktigt bra stöd. Det tillsammans med Ystads svaga inledning på säsongen gör att Hammarby tar tredje raka segern.

Hammarby -1.5 mål @ 1.75(4/5U)


Trevlig dag!
This is the stats tab
This is the post tip