VM dag 10

Serbien till nästan 4 ggr kändes väldigt fin första halvlek, sen hittade tyvärr Norges målvakt sin bästa halvlek för säsongen. Den hade varit trevlig.

Däremot var det trevligt med två ”riktiga” handbollsmatcher igår efter många ojämna matcher under turneringen. Kändes som att VM började på riktigt igår.

Idag Sveriges grupp igen.

Kl.15:30
Slovenien-Spanien
Slovenien smyger lite & har gjort bra matcher hela VM. Spelade bort Polen enkelt och gjorde en helt ok match mot Frankrike även om man inte var riktigt nära nån gång. Men jag håller inte Spanien lika högt som Frankrike, tycker det ser trögt ut men det gör det i för sig ofta och sen står dom där i final. Men utöver Alex Dushjebaev finns det inte mycket tempo i anfallsspelet, om bara Slovenien får till försvar/målvakt hyfsat tror man gör match av det här. Framåt är Bombac/Vlah/Dolenec tillräckligt vassa för att komma till bra lägen mest hela tiden.

Slovenien +2.5 mål @ 1.86(4/5U)
Slovenien ö28.5 @ 2.30(2/5U)
Slovenien @ 3.30(2/5U)


Chile-Uruguay
Sydamerikanskt möte. Möttes senast i Sydamerikanska mästerskapen, då i bronsmatchen och Chile vann med 8 bollar. Uruguay känns aningen bättre nu, gjorde ändå 30 mål på Sydkorea & 24 på Brasilien. Med de siffrorna i ryggen & att detta bör bli en ganska avslagen historia tror jag inte Uruguay stannar under linan i mål vilket ger goda förutsättningar att lösa även hcp.

Uruguay ö22.5 mål @ 1.95(5/5U)
Uruguay gör 25 mål @ 2.40(2/5U)
Uruguay +9.5 mål @ 1.87(4/5U)


Kl.18:00
Brasilien-Ungern
Ungern på bara 2 poäng i praktiken borta från kvartsfinal efter storförlusten mot Sverige. Har nu två klara förluster mot Portugal & Sverige vilket borde gjort att självförtroendet är i botten, tror heller inte det finns massor av motivation att jaga en placering bakom kvartsfinallagen. Brasilien har på 3 poäng betydligt mer chans efter den fina matchen mot Portugal, vinst ikväll och man kan få en avgörande match mot Island. Brasilien har ett riktigt bra försvar när man får träff och är Ungern bara lite omotiverade finns chanser att skrälla här.

Brasilien +2.5 mål @ 1.98(3/5U)
Brasilien @ 4.35(2/5U)


Saudiarabien-Sydkorea
Testade Saudi mot Chile till över 3 ggr men det räckte inte, dock var man med hela matchen. Att man nu står högre mot Sydkorea tycker jag är märkligt. Som jag brukar vara inne på när de här sämre lagen spelar så är det lite mer osäkert då båda lagen är väldigt mycket mer ojämna än de bättre lagen men det gör också att skrällen ligger närmre.

Två ganska jämna lag på pappret men Saudiarabien har vunnit de två senaste mötena lagen emellan i asiatiska mästerskapen. För mig är denna 50/50.

Saudiarabien +2.5 mål @ 1.98(5/5U)
Saudiarabien DNB @ 3.30(3/5U)


Kl.20:30
Montenegro-Polen
Polen helt borta på 0 poäng och en besvikelse i VM. Sicko & Moryto lite för ensamma och det räcker inte. Trots hemmaplan finns det en risk att besvikelsen över dåliga resultat gör att man inte kommer upp i rätt nivå. Montenegro har en del vassa spelare och kan absolut hänga med Polen, får inte glömma att till och med Saudi störde Polen för några dagar sedan.

Montenegro +2.5 mål @ 1.92(3/5U)
Montenegro @ 4.10(1/5U)


Island-Sverige
Sverige kan säkra gruppsegern redan ikväll, annars kommer en ny chans mot Portugal så drömläge för Sverige att nå kvartsfinal nu. Island behöver den här segern mest eftersom man har en förlust med sig mot Ungern, den är dock inte lika betydelsefull nu när Ungern är borta. Tycker ändå Sverige blivit för stora favoriter, toppspelarna Elisson/Magnusson kan absolut mäta sig med Wanne/Gotte och lagen i övrigt är relativt jämna. Det lag som får bäst träff bakåt tillsammans med målvakten kommer vinna den här matchen. Sverige favoriter på hemmaplan men har blivit för stora favoriter nu.

Island +2.5 mål @ 1.90(3/5U)
Magnusson ö6.5 mål @ 1.85(4/5U)
Elisson ö5.5 mål @ 2.15(2/5U)


Trevlig fredag!
This is the stats tab
This is the post tip