Det var ingen rolig hemresa Lindesbergs handbollsherrar hade från Varberg hösten 2016.
Hemmalaget stod för en riktig urladdning och det var matchen igenom kattens lek med råttan, vilket siffrorna 34-21 skvallrar relativt tydligt om.

Ny säsong nu. Och en omgång är spelad.
Och enligt bekanta som var och såg Lindesbergs hemmapremiär mot nykomlingen Anderstorp så finns det anledningar till viss oro.
Nu vann man förvisso med 27-23. Men. Så länge Anderstorp hade orken så hittade inte Lif några som helst nycklar till att varken göra några ryck eller för den delen gå till halvtidsvila i ledning.
Vilket får anses oroväckande då det ska påpekas att Lindesberg stod i 1,10 innan match.

Från fjolåret har bara två värvningar gjorts.
En vänstersexa i Linus Olausson och så en ny huvudtränare efter Herman Arenvang (som satte sin prägel på laget under sex år, och nu ska det börjas på ny kula) i Tobias Pettersson. En herre som kommer från Bodens allsvenska damlag. Det lär ta ett tag innan hans tankar om hur handboll ska spelas sitter i benmärgen på spelarna.
Det känns spontant som om det här laget kommer att få det halvtufft att vara bland de fyra bästa.

Varberg däremot siktar högt. Även om inte mot stjärnorna så ändå: högt.
De ställer sitt bästa lag någonsin på banan (enligt de själva) och lär i sådana fall bli oerhört trassliga att tas med.
Satte sig i en prekär situation i premiären borta mot Tumba, snabba 3-8 i röven, men tog sig sedan samman efter föredömligt coachande och löste ett kryss.
Eller, löste och löste. De hade ledningen med 23 sekunder kvar men orkade inte hela vägen.

Hemmapremiär nu.
Och även om det knappast lär bli någon repris på 34-21 från i fjol (samtliga spelare i dagens Lindesberg var med då) så bör de ändå bärga två poäng med hyfsat god marginal.

1,75 duger helt klart.

This is the stats tab
This is the post tip