Final 1

Kristianstad-Sävehof kl.18:10
Dags för första finalen i bäst av fem.

Ettan mot tvåan i serien där Kristianstad var klart bäst och vann serien med 46 poäng mot Sävehofs 41 poäng.

Jag kommer ta ställning för Sävehof här. Dom ska nog inte vara favoriter men oddsen ska sitta betydligt jämnare trots att det är bortaplan för Sävehof.

I de inbördes mötena i år har Sävehof en seger(37-33 borta) samt att matchen i Partille slutade lika(28-28). Faktum är att Kristianstad inte slagit Sävehof sedan i Mars 2020, sedan dess har lagen mötts 7 gånger varav Sävehof vunnit 5 och 2 matcher har slutat lika.

Jag tycker Sävehofs lite mer ”smarta” handboll passar Kristianstad dåligt. Kristianstad spelar med mycket tyngd men Sävehof hanterar det på ett bra sätt och spelar sig ofta till bra lägen tack vare bra tålamod vilket tar bort Kristianstads möjlighet att trycka på i kontringsspelet med hela laget.

Sävehof har i och med att Skipagötu kommit tillbaks från skada en dimension som Kristianstad saknar, han styr spelet på ett sätt ingen i ligan gör och eftersom han har både skyttet samt att han kan sätta sina lagkamrater i bra lägen blir han väldigt svårläst. Han var heller inte med i mötena med Kristianstad i vintras vilket gör att man är ännu bättre nu.

Kristianstad är lite lättlästa, fungerar inte Helt Jepsen och Olsson har man inte mycket till alternativ. Sävehof har betydligt fler matchvinnare.

Dessutom har Cederholm varit skadad, var med i truppen mot Hammarby men det syntes redan på uppvärmningen att han inte skulle spela och blir det Hallbäck hela matchen på högernio igen är det väldigt många procent sämre än Cederholm och då vågar jag påstå att Sävehof ska vara favoriter. Men det mörkas nog ända fram till matchstart där, har dock svårt att se att Cederholm är i toppslag.

Sävehof är min guldfavorit och då behöver man vinna en borta, varför inte ta den direkt.

Hcp finns till godkänt odds. Raka bortasegern lockar också men jag väljer pengarna tillbaks vid oavgjort.


Sävehof DNB @ 2.43(4/5U)


Trevlig lördag!
This is the stats tab
This is the post tip