Läste Skara rätt i premiären, hoppas jag även läser dessa lag rätt.

Handbollsligan damer

Kungälv-Höör kl.19:00
Höör tvåa förra året och tog sig sen till final så en imponerande säsong förra året. Men det har hänt mycket i Höör sedan dess och jag har otroligt svårt att se Höör lösa topp-4, skulle inte förvåna mig om det blir en väldigt jobbig säsong för Höör.

Höör har tappat all sin spets då Tollbring är gravid & missar hela säsongen, utöver det har trion Sandberg, Andersson & Gullberg lämnat för utlandet.

Förra säsongen gjorde Andersson 89 mål, Gullberg 79 mål & Tollbring 78 mål. 246 mål av lagets totalt 627 mål är alltså borta och det skojar man inte bort. Utöver det dessutom ett par skador på kantspelarna här inför premiären. In har man endast plockat en spelare av klass och det är från just Kungälv där man plockar in Wilma Pettersson.

Cupspelet visar också att Höör inte kommer vara så bra man varit på sistone, där har man förlorat mot både Ystad och Kristianstad.

Kungälv har tappat Wilma till Höör men har gjort både två och tre nyförvärv som kommer göra Kungälv bättre. Elin Leissner & Vanja Andersson är bra värvningar från Heid och Hanna Eriksson från Önnered är en stabil målvakt. Kungälv lyckades också behålla förra årets skyttedrottning i Lagumdzija(144 mål) vilket är en nyckel för Kungälv i år. Lagumdzija kommer vara lika bra i år, Kungälv är alltid samspelta och med en bättre bredd tror jag Kungälv är bättre än förra året.

Jämnt redan förra året, fördel Kungälv i år

Lagen hade jämna matcher redan förra året. Det här mötet förra året slutade 21-24 och andra mötet(Höör hemma) slutade 28-28. Med de tapp Höör haft inför i år är det helt andra styrkeförhållanden och jag blir inte förvånad om Kungälv är före Höör i tabellen i vår. På hemmaplan och med tanke på att Höör behöver spela ihop en ny uppställning håller jag Kungälv som ganska klara favoriter ikväll.

Kungälv @ 2.14(4/5U)


Trevlig start på veckan!
This is the stats tab
This is the post tip