Handbollsligan damer

Kungälv-Hallby kl.15:00
Dags att vända blickarna mot damerna & mötet mellan Kungälv & Hallby där jag inte köper att Kungälv är klara favoriter.

Kungälv har förra årets skyttedrottning Lagumdzija kvar i laget men man tappade Wilma Pettersson och det har verkligen märkts i spelet. Jag trodde nog att Vanja Andersson som kommit in på niometer & Leissner på vänsterkanten skulle kunna spetsa laget och avlasta Lagumdzija men det har vi verkligen inte sett. Lagumdzija gör sina 5 mål/match men i övrigt är det inte ngn vidare kvalitet. Jag är övertygad om att Kungälv blir sämre i år & jag vågar påstå att Hallby är före när vi summerar i vår. Kungälv har resultatmässigt inlett säsongen svagt med 1 poäng på 3 matcher och då har man inte spelat mot något av de lagen jag har topp-4.

Hallby är årets överraskning inledningsvis. I premiären mosade man Skövde med 34-25, ett Skövde som sedan slog Kungälv med 22-15. Nej, det går inte att dra allt för stora växlar på bara de två matcherna men det ger iaf en fingervisning vart lagen står just nu. Efter det har Hallby två förluster mot bra motstånd, först en knapp förlust borta mot Önnered med 22-19 där man hade lika med bara få minuter kvar och sen mot Kristianstad som kommer vara ett lag för topp-4 i år. Hallby har i princip samma trupp som förra året, man har adderat Linnea Sundholm från Skara & hon har inlett med fina 13 mål hittills på 3 matcher. Man har verkligen spelat ihop laget & framåt ser man intressanta ut, Wahlström på niometer är med i toppen av skytteligan på sina 20 mål hittills.

Fel favorit här, Kungälv för beroende av sin stjärna?

Jag tycker bilden klarnat av lagen efter tre omgångar. Hallby har ett bättre anfallsspel och är inte lika beroende av en spelare som Kungälv är av Lagumdzija. Hcp finns men jag väljer rak bortaseger till ett för högt odds.

Hallby @ 2.70(4/5U)


Trevlig lördag!
This is the stats tab
This is the post tip