Handboll Bundesliga

Skönt att Kiel sprang ifrån ordentligt igår & löste linan enkelt.

Leipzig-Fuchse Berlin kl.19:00
Dags för nästa topplag att göra sin första match. Berlin slutade trea förra året men jämför man med övriga topplag tycker jag inte man ser starkare ut i år och jag tror inte man löser topp-3 denna säsong.

Jerry Tollbring har kommit in och det är såklart en garanti för en del kontringsmål samt att han är bra i läget. På andra kanten har man också plockat in unge Teigum som komplement då Valter Chrintz är skadad, han är mer av ett osäkert kort och gamle Hans Lindberg blir inte yngre så lite frågetecken för högerkanten.

Men ngt som oroar än mer är att man blivit svagare på mittnio/vänsternio. Drux är skadad och man har tappat danske landslagsmannen Jacob Holm till PSG. Där har man inte ersatt och det blir väldigt tunt, det bör göra att motståndet kan prioritera högernio där Gidsel finns men min känsla är att Gidsel kommer bli väl ensam på niometer.

Leipzig bygger vidare på vårsäsongen?

Leipzig gjorde en riktigt bra andra halva av säsongen förra året och bör kunna bygga vidare på det, slutade elva förra året men var bara 5 poäng från sjundeplatsen. Med en lite bättre start kommer man kunna hota om topp-6 och Europaplatserna.

Man har det gått ställt på högernio där man fått in Semper från Flensburg, utöver det väldigt mycket samma lag som förra året och där finns kvalitet.

Leipzig kommer vara betydligt närmre F.Berlin i år jämfört med förra året och det skulle inte förvåna om man vinner premiären med publiken i ryggen, jag fegar lite & väljer hcp.

Leipzig +2.5 mål @ 2.08(3/5U)


Trevlig dag!
This is the stats tab
This is the post tip