Handboll Bundesliga

Magdeburg-Flensburg kl.15:00
Vilken toppmatch tidigt på säsongen! Det här kan vara ettan & tvåan när det summeras i vår och de här inbördes matcherna är de som avgör ligan då topplagen sällan tappar poäng mot övriga.

Magdeburg har tappat Smits till Flensburg och det är såklart ett tapp men Smits lämnade för att han ville vara förstavalet på högernio vilket han inte var i Magdeburg för där finns Magnusson. In har Lagergren kommit som backup till Magnusson vilket passar bättre för nu är Magnusson klar etta och kommer spela i de viktiga matcherna. Felix Claar har kommit in på mittnio och han kan absolut matcha Gotte i Flensburg, i mina ögon är Claar minst lika bra. Tillsammans med Damgaard och Magnusson är det en uppställning på niometer som är otroligt svårstoppad. Utöver det en sexmetersuppställning med Musche, Pettersson & Saugstrup så sammantaget ren världsklass över hela linan.

Flensburg med Smits, Pytlick & Gotte är såklart världsklass också det och framåt är Flensburg lika bra om inte bättre individuellt än Magdeburg.

Magdeburg bättre bakåt

Däremot tycker jag försvarsspelet är klar fördel Magdeburg vilket jag tror avgör tillsammans med hemmaplan. Magdeburg släppte bara 15 bollar mot Wetzlar vilket är otroligt starkt. Flensburg behöver nog lite mer tid med flera nyförvärv och med tanke på att Magdeburg ser ut att sitta ihop bättre tycker jag det är klar fördel hemmalaget.

Så mer samspelta, bättre försvarsspel samt hemmaplan ger Magdeburg en seger i toppmötet.

Magdeburg @ 1.81(4/5U)


Trevlig söndag!
This is the stats tab
This is the post tip