Bundesliga

Magdeburg-Kiel kl.19:00
Dags för nästa stormöte i Bundesliga & jag håller Magdeburg klart högst och på hemmaplan ska dom bara vinna.

Båda lagen har redan tappat ngt poäng för mycket i ligan så matchen är väldigt viktig.

Magdeburg tappade senast poäng mot Leipzig och den är man inte nöjd med. Ledning med 5 bollar i mitten av andra halvlek för att sedan släppa upp Leipzig, ovanligt att topplagen i Bundesliga hamnar där och det kommer vi inte få se så mycket mer av i år. Efter det visade man fin form igen när man mosade Celje med 39-23 och man kommer utvilade hit efter att ha kunnat rotera i den matchen. Förra året vann Kiel här 34-33 men det är också enda förlusten hemma sedan säsongen 21/22. Sedan förra året har man tappat framförallt Smits på högernio men Magnusson är tillbaks från skada & har Lagergren som backup så högernio är inget problem. Även Claar har kommit in och både spetsat & breddat laget. I mina ögon har man ett komplett lag över hela banan och Magdeburg är mina favoriter till titeln.

Kiel ser oroväckande tröga ut. Har två raka förluster i ligan, Flensburg borta är inget att säga om men 30-35 hemma mot Melsungen i en match där man inte ens var nära är oroväckande. Efter det har man spelat CL och senast hade man stora problem mot mediokra Eurofarm i en match där man stod i @ 1.07. Det är väldigt tydligt att Landin saknas bakåt och framåt är man lite tunna på högernio. Skipagötu, Bilyk & Johansson är bra spelare på vänsternio/mittnio men inte samma klass som Magdeburgs dito.

Magdeburg förlänger hemmasviten?

Magdeburg har flera spelare som kan avgöra, bättre målvaktsspel och framförallt ett Snabbare & effektivare anfallsspel där man kommer till bättre lägen. Har inte förlorat hemma sedan November förra året och den sviten tror jag man förlänger.

Magdeburg @ 1.81(3/5U)


Ha det gott!
This is the stats tab
This is the post tip