Handbollsligan

Malmö-Alingsås kl.19:00
Jag var lite tveksam till Malmös nyförvärv vilket jag nämnde när de spelade borta mot Hammarby i premiären. Men Hammarby har visat sig riktigt bra så inget att skämmas över i den matchen, och efter det tycker jag Malmö sett bra ut och framförallt gillar jag vad jag ser av Grotta(ny från norska ligan). Han har ett fint rörelsemönster och är en riktig målskytt, kompletterar Hilding & Persson bra på niometer. De har en tunn trupp men så länge som den trion orkar och är skadefria tror jag Malmö kan störa de flesta lag, framförallt på hemmaplan. Malmö har dessutom bra kantspelare i Tumba & Schnell så man är farliga över hela banan. Möjligt att man är lite svagare på mittsex och i mål men Santos(mittsex) & Zetterlund(mv) håller ändå helt ok.

Malmö inledande schema har varit tufft där man ställts mot tre lag som förväntas gå till slutspel, trots det har man tagit 3 poäng och segern hemma mot Ystad visar att man är ett bra lag. Grotta & Persson stod då för 12 mål och den duon kommer vara jobbiga för Alingsås.

Ett Alingsås som är svårlästa. Klar seger mot Kristianstad men också en klar förlust mot Skövde så väldigt ojämna. Som jag nämnde med Hallby igår tror jag man ska ha med sig att Kristianstad har sett riktigt dåliga ut i inledningen av säsongen, man har alltså förlorat klart mot både Hallby & Alingsås på bortaplan.

Alingsås kommer vara ojämna, man har under ett par år tappat ett par vassa niometersspelare som man byggde sitt spel kring i Andersson Moberg & Blomgren, in har man plockat jätten(2 meter långa) finländska landslagsmannen Granlund. Han kommer säkert göra sina mål men nog är han lite begränsad i sitt spel utöver skottet. Men det man framförallt saknar på niometer är förra årets bäste spelare i Pedersen som bröt fingret på försäsongen, det är ett stort avbräck och det gör Alingsås niometersuppställning väldigt tunn.

Nya norrmannen tungan på vågen?

Utan skadade Pedersen tycker jag faktiskt Malmö har ett bättre lag och med nya Grotta som kommit in under Snabbare än jag trodde och som vann skytteligan i Norge förra året tycker jag man ska ha goda chanser att vinna på hemmaplan.

Malmö @ 2.32(4/5U)


Hörs!
This is the stats tab
This is the post tip