Montenegro-Sverige kl.20:30

Hcp på Ungern löste sig mot Sverige tillslut. Idag dags för nästa ”toppmöte” i den här gruppen. Och den gång går vi på att Sverige istället löser linan.

Både Sverige & Montenegro har fått fullträffar i de andra halvlekarna mot Ungern där receptet stavats bra målvaktsspel och enkla mål framåt. Det är den typ av handboll Sverige vill spela och senast i andra halvlek mot Ungern var första gången i turneringen som vi fick se det på allvar.

Lite förutsättningar inför matchen:
Ungern-Kroatien spelas innan(kl.18) och påverkar motivationen hos Montenegro här. Vinner Kroatien den behöver Montenegro vinna här medan om Ungern vinner är Montenegro klara för kvartsfinal. Skulle Ungern vinna vågar jag påstå att det här spelet känns väldigt klart, då är Montenegro garanterat ”nöjda” med att bara ha gått vidare.

En annan sak som påverkar är matchen mellan Danmark & Tyskland som spelas samtidigt. Vinnaren där får tvåan i Sveriges grupp och jag är ganska övertygad om att Axnér väldigt gärna vill möta Tyskland istället för Danmark, blir dock svårt att spela på deras resultat då den går samtidigt men Axnér utgår nog från att favoriten Danmark vinner den och därför är segern mot Montenegro viktigt.

Därför tror jag att trots att Sverige är klara så kommer Sverige gå för att vinna denna. Montenegro kommer såklart också göra det om Kroatien vunnit men oavsett så håller jag Sverige klart högst.

Montenegro har haft en generationsväxling och tappat sina gamla storspelare som man byggde laget runt i många mästerskap. Men den största anledningen stavas att man i matchen mot Kroatien fick sin förstamålvakt Marta Batinovic skadad, Batinovic vred knöt och hon kommer saknas rejält. Hon har stor erfarenhet från CL och stora matcher, hon blir omöjlig att ersätta för Montenegro.

Sverige har gått runt på många spelare, är skadefria & bör ha massor av energi inför storpubliken i Scandinavium. Mot Montenegro som saknar en av sina viktigaste spelare i Batinovic bör målen komma enkelt.

Den här gruppfinalen vinner Sverige.

Sverige -5.5 mål @ 1.95(4/5U)


Trevlig måndag!

This is the stats tab
This is the post tip