Nederländerna-Norge kl.20:30
Vilken skillnad på motstånd för Norge efter att man förlorade sista matchen i gruppspelet mot Frankrike. Istället för en promenad väntar en riktigt tuff match mot Nederländerna. Och jag tycker det luktar lite skräll här.

Norge ska såklart vara favoriter, främst pga hemmaplan men inte så här stora.

Båda lagen har en förstauppställning som är riktigt bra med spelare som spelar med och mot varandra i CL var och varannan vecka så spelarna känner varandra bra.

Tittar man på turneringen har det varit en riktig promenad och stora segrar mest hela tiden. Både Nederländerna och Norge har mosat allt, till och med när det varit hyfsade lag på andra sidan som Slovenien, Tjeckien, Brasilien och Spanien. Men jag tycker ändå att Nederländerna imponerat allra mest med stora siffror mot bra länder.

Ser man på lagen är det väldigt namnkunnigt där det kanske är lite mer stjärnglans över Norge med Reistad, Oftedal och Mörk. Men de blev också synade mot Frankrike, när inte den snabba handbollen de gillar fungerar har de ibland svårt att hitta andra nycklar. Kan Nederländerna bara få till försvaret hyfsat tror jag dom kan störa Norge för framåt är Nederländerna vassare än tex Frankrike.

Nederländerna har ett otroligt bra lag. På högernio finns Housheer som är galet bra, aldrig fått det stora erkännandet i landslaget men i Odense i år har hon dominerat matcherna fullständigt. Mörk på samma position tycker jag inte visar samma form, jag påstår att Housheer är världens bästa högernio just nu och där kommer Norge få det jobbigt.

Sammantaget en öppen match, två bra anfall och jag tycker oddsen bör sitta jämnare. Och med hemmaplan och kommer också en press på Norge, kan få se stressade norskor om det går lite emot. Den matchbilden hoppas vi på.

Jag tror också att det lag som vinner denna vinner VM, därför får Nederländerna spel på guldmedaljen också.

Frankrike vinner den andra kvarten hur enkelt som helst.

Nederländerna +3.5 mål @ 1.75(4/5U)
Nederländerna @ 4.50(2/5U)
Nederländerna guld @ 11.00(2/5U)

Frankrike-7.5 mål @ 1.78(4/5U)
Frankrike -10.5 mål @ 2.75(2/5U)


Trevlig tisdag!

This is the stats tab
This is the post tip