Handbolls-EM Dag 4
3 av 3 igår så en bra inledning på mästerskapet. Hoppas det fortsätter så.

Idag Sverige men spelmässigt riktas mest fokus mot matchen Polen-Slovenien. Men vi hittar även ett kanonspel i Sverige.


Polen-Slovenien kl.18:00
I princip en avgörande match om vilka som ska följa Norge till mellanrundan.

Här kommer jag ta klar ställning för Slovenien. Polen är väldigt svaga in i detta mästerskap och man var aldrig nära Norge när man förlorade med 32-21. I VM syntes det att truppen är väldigt tunn och man har varit beroende av Gebala*2 samt Sicko och Moryto. Nu saknas en av bröderna Gebala men framförallt saknas skyttekungen Moryto och det gör högersidan i princip obefintlig. Sicko blir väldigt ensam att bära laget och det klarar han inte. Bakåt är man också försvagade och man har heller inte en målvakt av världsklass. Ser inte hur man ska mäta sig med Slovenien.

Slovenien är inget världslag och man fick kämpa lite med Färöarna men det kommer Polen också få göra. Slovenien saknar framförallt Janc(högersexa likt Moryto) men till skillnad mot Polen har man ersättare och högersidan med Dolenec & Marguc håller fortfarande hög klass. Utöver det riktigt bra på niometer med Zarabec & Vlah, Vlah är en riktig målmaskin som bara blir bättre & bättre.

Slovenien har spets på flera spelare än Polen där Sicko är ensam. Utöver det ett bättre försvarsspel och en större bredd på laget vilket gör att man är farliga över hela banan.

Lagen möttes i VM bara för ett år sedan och trots att Moryto då var med och gjorde 6 mål vann Slovenien klart med 32-23 trots att matchen spelades i Polen.

Ser ingen matchbild som Polen kan få till för att vinna denna. Tacksamma linor på Slovenien och turneringens första maxspel kommer här.

Vlah gjorde 8 mål på 12 avslut på bara 29 minuters speltid, bör spela lite till här och då är linan tacksam.

Slovenien -1.5 mål @ 1.74(5/5U)
Vlah över 5.5 mål @ 1.84(3/5U)


Övriga matcher kl.18:00
Nederländerna tror jag inte kommer spela lika omständigt som Sverige gjorde mot Bosnien. Kommer bli en mer öppen match och Nederländerna ska kunna nå en bit över 30 mål.

Nederländerna över 32.5 mål @ 1.99(3/5U)


Georgien-Sverige kl.20:30
Väljer bort spel på Sverige då jag inte vill gå i fällan att spela höga linor igen.

Tittar istället på spel på Wanne. Wanne öste in mål mot Bosnien & spelade hela matchen. Självklart är tanken att Pellas får den här matchen. Dels för att vila Wanne men också för att Pellas håller riktigt hög klass, Sverige har den bästa vänsterkanten i världen med dessa två och det kommer Pellas visa idag.

Wanne behöver speltid för att räkna spelet. Det bästa hade varit om Pellas åker på en utvisning så att Wanne måste spela 2 min. I sämsta fall voidas spelet, enda risken emot är skada/sjukdom på Pellas. Turneringens andra maxspel.

Dyker det upp en lina på Pellas kan den också bli intressant.

Wanne under 6.5 mål @ 1.89(5/5U)


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip