Semifinal handboll

Sävehof-Kristianstad kl.19:00
Dags för semifinaler i handbollen där jag tänkte försöka bidra med mina tankar.

Först ut ligavinnaren Sävehof mot seriefyran Kristianstad. I serien var Sävehof klart mycket bättre än övriga lag och tillslut slutade 7 poäng före tvåan Ystad, serien var avgjord tidigt så man kunde också unna sig att rotera ordentligt i sista omgångarna när förstaplatsen var säkrad. Hade man gasat hade man vunnit serien med över 10 poäng.

Sävehof ska inte kunna missa guldet, i enstaka matcher kan man såklart förlora men i bäst av 5 är det ingen som är i närheten.

Sävehof har bäst målvakt i serien och framåt har man både bäst bredd och spets. Möller har bäst räddningsprocent i ligan och framåt finns det så många spelare som delar på målen att Kristianstad kommer få det jobbigt. Mittun på niometer är otroligt vass och hittar både Möller på linjen eller sina medspelare bredvid samtidigt som han är farlig på egna avslut också. På ytternio och på kanterna har man så många spelare att snurra på vilket gör att man heller inte är speciellt känslig för skador.

Kristianstad imponerade inte i kvartsfinalen mot Hammarby där man hade en del flyt. Tycker anfallsspelet är lättläst och det finns inte mycket till bredd eller variation på mittnio/vänsternio. Efter fem tuffa matcher mot och bara två dagars vila sedan sista matchen ser jag inte hur man ska hota Sävehof.

Tittar man på inbördes möten under året vann båda respektive bortamatch. Men då ska man ha med sig att Kristianstad vann borta i slutskedet av serien när Sävehof redan vunnit serien och hade match i Europa tre dagar senare så den matchen lägger jag inte så stor vikt vid.

Sävehof som fått en veckas träning efter att man mosade Malmö i tre raka kommer gasa från början och eftersom man ska möta Flensburg i Europa under semifinalen vill man göra serien så kort som möjligt.

Linan tacksam

Hcp på Sävehof känns väldigt bra, tycker linan är iaf ett mål fel och spelas med hög insats.

Sävehof -2.5 mål @ 1.87(4/5U)


Trevlig fredag!
This is the stats tab
This is the post tip