Handboll SM-final 1

Sävehof-Ystads IF kl.19:00
Efter ett landslagsuppehåll mitt i slutspelet är det nu äntligen dags för första finalen på herrsidan.

Sävehof slog Kristianstad i tre raka i semifinalen och Malmö i tre raka i kvartsfinalen. Ystad har haft det lite tuffare där man i semifinalen mot Önnered behövde fyra matcher, i kvartsfinalen vann man i tre raka mot Alingsås men där hade man riktigt jämna matcher där en gick till förlängning.

Det som jag tycker varit tydligt är att Sävehof vunnit de flesta matcher väldigt komfortabelt, man har kunnat gå runt på många spelare och det känns inte som man behövt visa upp sin allra bästa handboll än för att ta sig till semifinal. Under semifinalerna mot Kristianstad hade man också ett dubbelmöte mot Flensburg i Europa att hantera, det har man inte nu under finalspelet vilket såklart ger Sävehof ytterligare en fördel.

Jämför man de olika lagens styrkor har jag svårt att se hur Ystad ska hitta ett sätt att få till matchbilden till deras fördel. Sävehof har i mina ögon bäst bredd i laget där man kan sprida ut målskyttet över hela banan. Sävehof besitter också de högsta topparna med Mittun i spetsen samtidigt som man har ligans bästa målvakt. Coach Apelgren är också i mina ögon den bästa matchcoachen där han inte har några problem att ändra i både försvar & anfall om det behövs. Sävehof hanterar både offensivt försvar och det mer låga om det behövs, framåt har man olika alternativ både vad det gäller spelare men också tex 7 mot 6 om det skulle gå lite troll i anfallsspelet.

Ystad har inte riktigt den verktygslådan, speciellt inte i försvarsspelet vilket varit tydligt under året. Jag ser inte hur man ska få stopp på Sävehofs anfallsspel. Ystad släppte in klart flest mål av topp-5 lagen, Sävehof kommer inte ha problem att komma till bra lägen och att gå in med den vetskapen som Ystad garanterat gör är jobbig.

Sävehof har haft lätt för Ystad

Med tanke på uppehållet och att Sävehof nu inte blandar slutspel och Europaspel ser jag inte Ystad räcka till här, speciellt inte på bortaplan.

Ystad har inte slagit Sävehof i ligan sedan Maj-22 och gör det inte ikväll heller. Tycker linan på Sävehof är väldigt tacksam.

Ett maxspel liras ikväll.


Sävehof -2.5 mål @ 1.75(5/5U)


Trevlig måndag!
This is the stats tab
This is the post tip