Handboll SM-final 3

Sävehof-Ystads IF kl.18:00
Dags för tredje matchen efter att lagen vunnit varsin.


Ny bonus - upp till 2000 kr! →

Första två matcherna:
Sävehof-Ystads IF 28-27
Ystads IF-Sävehof 30-26

Tycker det var en ganska dålig handbollsmatch senast. Sävehof hade verkligen chansen att gå ifrån i första halvlek men tog inte chansen. Ystad är faktiskt ganska dåliga stora delar av första halvlek men Sävehof tog inte chansen att springa iväg i protokollet, man slarvade och missade ett par lägen samtidigt som Ystad hade lite medstuds med några returer mm som gjorde att man höll sig kvar i matchen. Därefter fick Ystad momentum ett par gånger i andra halvlek och Sävehof fick jaga i stora delar av andra halvlek. Sen fick Ystads andramålvakt Lindén träff på det mest och tillslut vann Ystad ganska lätt tillslut.

Min analys är att Ystad fick träff på det mesta i andra halvlek samtidigt som Sävehof gör en svag match. Jag har väldigt svårt att se det hända igen. Sävehof har verkligen många procent kvar att hämta samtidigt som Ystad har gjort sin bästa match. Om Sävehof tar bort lite tekniska fel och är lite skarpare i avsluten och inte ger Ystads målvakterna momentum bör de kunna växla upp och visa att man är det bästa laget i Sverige. Det som saknats är tempot i omställningar som brukar ge Sävehof ett par enkla mål i varje halvlek, det bör kunna komma på hemmaplan.

Det är fortsatt så att Sävehof har en bredare trupp och när man nu spelar varann dag ska det vara en faktor som talar för Sävehofs fördel.

Nu vann Ystad senast men det är ändå så att Sävehof har ett stort övertag när man kikar på inbördes möten i ligan senaste åren. I ligan inklusive slutspel har inte Ystad slagit Sävehof sedan Maj 2022 fram till matchen senast.

Sävehof har haft relativt enkelt att göra många mål mot Ystad så Apelgren på bänken är nog relativt trygg att hittar dom tillbaks till sitt spel med högt tempo, bra bollsläpp på niometer och ser till att Ystads lite tunga/tröga försvar får jobba lite kommer Sävehof på hemmaplan vinna den här matchen.

Tacksam lina på hemmalaget

Jag tycker det är stort värde på Sävehof när oddset jämfört med första matchen är betydligt högre. I den matchen var linan på -2.5 mål till samma odds, jag håller inte med marknaden om att Sävehof ska stå högre ikväll och då tar vi chansen. För mig är linan iaf ett mål fel.

Sävehof -1.5 mål @ 1.78(5/5U)


Trevlig fredag!
This is the stats tab
This is the post tip