Handbolls-EM Dag 5
3 av 4 igår och 2 av 2 maxspel. Bra start nu på EM, bara försöka hålla i.

Idag på pappret många stora favoriter. Jag väljer dessa där huvudspelet blir Serbien.


Serbien-Ungern kl.20:30
Jag trodde mycket på Serbien i VM men två jämna förluster mot Norge & Tyskland gjorde att det inte blev någon kvartsfinal. Dom har ett lag som kan störa de bästa lagen när de har en bra dag och mot Island visade dom att formen är god.

Serbien gjorde en riktigt bra match mot Island, tappade segern i en osannolik slutminut men 1 poäng ger dom fortfarande ett bra utgångsläge i gruppen och jag tror dom kan släppa det jobbiga poängtappet här. Serbien har en riktigt bra bredd, är farliga över hela banan och kan vinna på många olika sätt. Bra målvakter, vassa kantspelare i Ilic & Radivojevic och på niometer har man flera spelare som kan kliva fram. Mot Island spred man ut målskyttet ordentligt där 10 spelare gjorde minst 2 mål vilket är en styrka.

Ungern trodde jag inte på inför mästerskapet och jag gör det heller inte efter premiären. Montenegro är inget bra lag men som väntat blev den matchen jämn hela vägen in och det visar nånstans vart Ungern står just nu. Lekai är bra men runt omkring ser det tunnare ut, ingen sticker ut och jag ser inte Ungern hänga med Serbien. Tycker också att Serbien har klart bättre målvakter.

Serbien & Island är klart bäst i den här gruppen, det tror jag vi ser på resultaten idag.

Serbien -1.5 mål @ 1.92(4/5U)


Övriga spel
Montenegro-Island kl.18:00
Island fick med sig en viktig poäng mot Serbien. Montenegro är klart sämre och Island har både bredd & spets att vinna denna klart.

Island -5.5 mål @ 1.92(3/5U)


Kroatien-Österrike kl.20:30
Så fina som Kroatien såg ut måste dom spelas igen. Dom är ojämna men visade nu upp en bredd som kan ta dom långt i turneringen. Utöver erkänt duktiga Martinovic & Cindric på niometer gjorde Lucin och Srna en riktigt bra match mot Spanien. Om dom bara vill blir det stora siffror här.

Kroatien -5.5 mål @ 1.79(3/5U)


Trevlig söndag!

This is the stats tab
This is the post tip