Handbolls-EM Dag 3
Skipagötu löste linan enkelt medan Sverige aldrig var nära sin lina.

Idag 4 matcher men iaf 3 av dom är riktigt fina.

Jag blickar mot de sena matcherna samt ett målskyttespel från Österrike.

Spanien-Kroatien kl.20:30
Toppmatch direkt i den här gruppen och den är otroligt viktig eftersom man tar med poängen till nästa runda. Förlorar man denna behöver man mest troligt slå Tyskland, Island & Frankrike i mellanrundan för att nå semi och det blir tufft.

Jag tror inget av dessa lag kommer spela semi men oavsett det är den här väldigt intressant.

Det är två rutinerade lag som inte kommer bjuda varandra på nånting, man kommer spela ut allt man har pga matchens dignitet & jag kan inte se hur den här inte kommer bli jämn. Köper inte att Spanien ska vara så klara favoriter. Hos mig är Spanien knappa favoriter här och då gillar jag linorna på Kroatien.

Spanien ser lite svagare ut på mittsex & i försvaret jämfört med tidigare. På högernio är Dujshebaev väldigt ensam och mycket av spelet kommer som vanligt kretsa kring honom. Men han har haft en jobbig höst med skador i Kielce så frågan är vart han står, utan honom i form blir det absolut ingen semifinal. Casado är vass men där bakom är det tunnare på vänsternio/mittnio, Canalles förstår jag inte hur han kan vara uttagen längre & brorsan Dujshebaev är inte heller tillräckligt bra. Kantspelarna är vassa så där behöver Kroatien stänga igen.

Kroatien saknar ett par kuggar vilket bör kosta senare i turneringen men rutinerade trion Karacic, Duvnjak och Cindric och i en öppningsmatch när de inte hunnit bli slitna ska de kunna hänga med Spanien.

Jag ser en tight match där små marginaler kommer avgöra och när Spanien är så klara favoriter spelas linan på Kroatien.

Kroatien +3.5 mål @ 1.80(4/5U)


Ungern-Montenegro kl.20:30
Lite samma här, två jämna lag som kommer följas åt och Ungern har blivit för stora favoriter.

Ungern tycker jag också är svagare än tidigare. ingen Mikler i mål för första gången på många år och där är man försvagade. I övrigt är det ett ganska trögt lag där spelare som Lekai och Banhidi inte tagit laget till några nya nivåer. Kantspelarna är svaga vilket gör att spelet blir lättläst och centrerat och den enda som håller riktigt hög klass är Mathe på högernio men det räcker inte.

Montenegro är inget storlag men man har en bra målvakt, ett bra försvarsspel och sen har man ett gäng spelare som spelar i bra lag ute i Europa så jag tror absolut man kan hålla jämna steg med Ungern i en premiär.

Montenegro +3.5 mål @ 1.92(2/5U)


Tidiga matcherna

Österrike-Rumänien kl.18:00
Blir ett målskyttespel i Österrike. Hutecek kommer ta många avslut, gjorde många mål i sista träningsmatchen och med Bilyk bredvid sig kommer han få lite mer utrymme. Väldigt tacksam lina på någon som tar många avslut.

Hutecek över 3.5 mål @ 1.60(4/5U)


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip