I damernas världsmästerskap nere i Brasilien har vi nu kommit till slutspel och där ska vi nog kunna hitta några bra spel i veckan.

Vi börjar nu ikväll och tyvärr kommer våra Svenska damer få lämna Brasilien mycket tidigare än vad många trott. Sverige har inte spelat bra i det här mästerskapet men det har sina förklaringar. Inför VM hade man stora problem med skador. Torstensson, Gulldén, Wiberg och Islas har alla haft skadeproblem under hösten och detta är ju 4 av de viktigaste spelarna i landslaget. Även fast det "bara" var Islas som fick lämna återbud till turneringen så har det synts på Torstensson och Gulldén att dom inte är i toppslag vilket inte är så konstigt när de inte kunnat träna inför turneringen.

Sverige har heller inte lyckats utveckla sitt spel sedan tidigare turneringar och är i den här turneringen väldigt lättlästa enligt min mening. Anfallsspelet går långsamt och Torstenssons skott är inte som det brukar vara på grund av hennes tidigare skada. Man saknar också Islas i anfallet väldigt mycket.

Man hör i intervjuerna att Sverige har väldigt stor respekt för Frankrike och jag får känslan att man inte själva tror på det. Frankrike har imponerat sånär som på förlusten mot Brasilien. Såg inte den matchen men har sett andra matcher med Brasilien och det känns som dom haft stor hjälp av domarna på hemmaplan(kanske även mot Frankrikie?). Hur som helst så tror jag inte Sverige med alla problem under och inför turneringen lyckas stå emot Frankrike!


Blir några olika spel på denna match enligt förljande(samtiliga odds från Nordicbet ):

Sverige-Frankrike(0.5-0) 2 odds:1.40(insats 8%) MAXSPEL
Sverige-Frankrike(2.5-0) 2 odds:1.85(insats 4%)
Sverige-Frankrike(5.5-0) 2 odds:3.20(insats 2%)

This is the stats tab
This is the post tip