Handbolls-VM dag 3

Japan pressade Tyskland hela vägen till slutsekunderna och löste hcp. Inte helt långt borta från att Tyskland inte ska ha det sista frikastet och då hade Japan kunnat sno segern. Men plus igen och hoppas det rullar på.

Idag Sverige!

Sverige-Kina kl.20:30
Dags för Sverige att kliva in i turneringen. Och det mot ett av turneringens sämsta lag i Kina. Kina är klart sämre än Japan & Sydkorea hemma i Asien. Kina har varit nära Japan/Sydkorea i enstaka matcher/halvlekar men ofta förlorar dom med runt 10 bollar och det är nog där styrkeförhållandena ligger.

Sverige har jag inte jätteförhoppningar på sett till medaljer längre fram, tycker det ser lite svagt ut främst på niometer. Men i en sån här match på hemmaplan i en premiär i VM tycker jag mycket talar för stora siffror.

Sverige har ett spel som bygger på bra försvars- målvaktsspel vilket talar för många kontringsmål av Sveriges sexmetersspelare.

Hemmaplan & premiär bör tala för att man håller fokus och kör på hela matchen. Sverige har också en relativt jämn trupp så även om man går runt på hela laget ska man kunna springa ifrån i protokollet oavsett vilka som är på planen.

Sverige saknar Lundström på högersex(skadade sig under genrepet) men där kommer Hagman ha lekstuga och utöver det inga avbräck.

Lagen möttes i VM 2019 och då vann Sverige med 32-19. Man hade dock 15 måls ledning tidigt i matchen och om/när det händer idag tror jag inte man slår av på takten & slutar spela i en premiär på hemmaplan. Jag är inne på att man fortsätter gasa och vinner med minst 20 mål. Finns alternativ med andra målspel men jag väljer hcp Sverige.

Hittar inga marknader på målskyttar än men återkommer med det på planket under kvällen.

Sverige -17.5 mål @ 1.75(4/5U)


Övriga matcher

Kroatien-Senegal kl.18:00
I Sveriges grupp spelas denna där Kroatien blivit för stora favoriter. Kroatien överraskade ordentligt i EM 2020 och har sedan dess haft orimliga förväntningar på sig. Slutade på 18e plats i VM 2021 men ser man på oddsen värderas dom nästan fortfarande utifrån EM 2020. Laget är okej men långt ifrån de bästa lagen i turneringen.

Senegal håller hög klass i Afrika och den kontinenten går framåt hela tiden. Senegal har pressat Angola i de senaste matcherna lagen emellan och Angola såg vi igår pressa Frankrike hela vägen in till mållinjen. Senegal har många spelare i det franska ligasystemet och där utvecklas dom hela tiden. Tror vi kan hitta en ordentlig överraskning här, om inte annat gillar jag hcp-spelen.

Senegal +7.5 mål @ 1.82(3/5U)
Senegal vinna @ 15.00(1/5U)


Trevlig fredag!

This is the stats tab
This is the post tip